pomóż… ktoś z niemieckiego...

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: pomóż… ktoś z niemieckiego...

Postautor: akisza » 28 gru 2004, 18:04

Niech mi ktoś napisze wypracowanie z niemca:) nie no ż…artuje niech mi ktoś chociaż… powie jak moż…na zacząć pisać o tym jakie filmy najchętniej oglądam i dlaczego. Dla ułatwienia powiem ż…e są to horrory. Nie no ż…artuje po prostu podpowiedz mi ktos jak to będzie gramatycznie wyglądać na przykład cos takiego: "Moim ulubionym gatunkiem filmowym sa horrory, poniewaz lubię mroż…ące krew w ż…yłach historie i lubię się bać" Powie mi ktos jak to bedzie??? Proszeeeeee...
akisza
newbie

Postautor: akisza » 28 gru 2004, 18:19

Niech mi to ktoś przetłumaczy błagam!!!!! Jak dzisiaj tego nie napisze to na sylwka nie pójde!!! Pomóż… mi ktoś
:(
akisza
newbie

Postautor: akisza » 28 gru 2004, 18:39

o boze dzięki ż…ycie mi ratujecie:) A mam jeszcze jedno pytanie(nie gwarantuje ż…e ostatnie:)) Jak powiedzieć:
"Najlepsze horory jakie widziałam to Martwe Zło i Koszmar z ulicy Wiązów 3"??? Pomoż…e mi ktoś?????
akisza
newbie

Postautor: akisza » 28 gru 2004, 18:59

no i znowu mi ż…ycie ratujecie:) nom a następne pytanko jak opiasać te filmy??? Np. ż…e" Film Martwe Zło opowiadał o piątce przyjaciół którzy wyjechali na weekend do jakiegoś opuszczonego domku i tam znaleźli książ…kę oprawiona w ludzka skórę. Potem wszystkich po kolei nawiedzały demony" Eh, nie wiem czy dokładnie o to w tym filmie chodziło ale nikt sie nie dowie ż…e to moja interpretacja:) No to jak, otrzymam jakaś pomoc?? :> :)
akisza
newbie

Postautor: akisza » 28 gru 2004, 19:27

Widze ż…e bede musiała radzic sobie sama... Buuuuuuuuu... Pomóż…cie... Plizzzzz... Dostałam na półrocze tróje z niemca i teraz musze sie poprawić... Bo mnie rodzice zabiją chyba. Prosze, pomóż…cie biednej skrzywdzonej przez nauczycielke niemieckiego akiszy... :)
akisza
newbie

Postautor: akisza » 28 gru 2004, 19:38

Dzieki ludzie znoffu mi zycie ratujecie:)
akisza
newbie

Postautor: akisza » 28 gru 2004, 19:44

Niesamodzielność? Buuuuu... Po pierwsze:nie musi o niczym wiedzieć(chyba ż…e jej powiesz:)) a po drugie... a po drugie... qrde... no, po drugie jak bym nie napisała to jej sie nie podoba wiec zobaczymy co teraz mi powie czy zowu jej sie bedzie cos niepodobało. Bo ostatnio napisałam wypracowanie na trzy strony z czymś i dostałam 2-, poniewaz miałam podobno za duż…o błędów gramatycznych. A inne osoby u których te błedy gdyby przeliczyć procentowo to mieliby tyle samo co ja dostali 4 lub 5. A mieli o wiele krócej niz ja. i dostałam lepszą ocenę za wypracowanie które napisałam na przerwie(no, zajęło mi to dwie przerwy) niz za to nad którym sie tak produkowałam przez dwie i pół godziny na chacie. Więc niech mi nikt nie mówi o niesamodzielności.
akisza
newbie

Postautor: akisza » 28 gru 2004, 20:01

Nie no sorry ja troche nerwowa jestem:) Ale na bank mi zaliczy:) Czemu miałoby być inaczej???
Acha mam pytanko jeszcze. Jak będzie "mieli koszmary senne z udziałem Freddy'ego Kreugera, m꿅czyzny którego niegdyś zamordowali ich rodzice. Te sny zabijały ich po kolei."
akisza
newbie

Postautor: akisza » 28 gru 2004, 20:50

Dzięki Wam, szlachetni ludzie<hehe> :) Nie no dzieki za pomoc wszystkim.
Mam jeszcze kilka pytanek, na razie chciałabym ż…eby ktos mi pomógł cos takiego przetłumaczyć:"Ostatni film, jaki widziałam, był to Ju On: the Grudge. Bardzo mi się podobał, ma swój klimat i był to jeden z nielicznych filmów na których naprawde sie bałam" Sorry ludzie ż…e Was tak wykorzystuje... ale prosz, pomóż…cie mi jeszcze z kilkoma zdaniami i dam Wam spokój ;)
akisza
newbie

Postautor: akisza » 28 gru 2004, 21:36

Dziękuje:) Dobrze wiedzieć ż…e gadałam z jedna osoba:)
akisza
newbie