20 July 2009 I started a driver licence course, which consist with 30 hours theory and 30 hours practice. (20 lipca rozpoczęłam kurs , który składał się z 30 godzin teorii i 30 godzin praktyki.)
In a course I drove a car in instructors care, who learned me all manoeuvre: parking, overtake, U-turn, drive in a traffic lane etc. (Na kursie samochód prowadziłam pod opieka instruktora, który nauczył mnie wszystkich manewrów:parkowanie, wyprzedzanie, zawracanie, jazda w ruchu ulicznym.)
I drove a car with stickshift transmission and a different weather conditions: snow, rain, sun, evening and in a day. (Jeździłam samochodem z manualna skrzynia biegów i w róż
nych warunkach pogodowych: śnieg, słońce, deszcz, wieczorem i w dzień.)
During a lectures theory we review all rules of the road, road sing, firs aid. (Podczas wykładów teorii omówiliśmy wszystkie zasady ruchu drogowego, znaki drogowe, pierwsza pomoc.)
2 october 2009 I get driver licence I drive a car alone. I often carry and taking away my nephew at school and sometimes I carry him (na zajęcia pozaszkolne). ( 2 października otrzymałam prawo jazdy i jeż
dż
ę sama. Często zaworze i odbieram mojego bratanka za szkoły i czasami zaworze go na zajęcia pozaszkolne.
I trying drive car a lot because I want have (większe)experience and I'll be good driver. (Staram sie duż
o jeździć, ponieważ
chcę mieć większe doświadczenie i byc dobrym kierowcą.
I want feeling comfortable (za kierownicą )but I want other people feeling safely driving with me too. (Chcę czuć się komfortowo za kierownicą ale chce tez ż
eby inni jadać ze mną czuli się bezpiecznie.)
Z góry dziękuje za sprawdzenie i poprawienie błędów.