english-by-phone opinie

Opinie i komentarze nt. szkół językowych.

english-by-phone opinie

Postautor: native speaker » 06 kwie 2011, 19:25

W kilku wątkach przewinęła się szkoła http://www.english-by-phone.pl/ ciekaw jestem jakie są Wasze opinie. Zapisał się ktoś na tą darmową konwersację testową? Jak wraż…enia? W sumie pomysł mi się podoba, ale ciekaw jestem innych opinii.
native speaker

Re: english-by-phone opinie

Postautor: gerber » 07 kwie 2011, 16:05

jak dla mnie ta darmowa lekcja testowa była bardzo OK. Jak ktoś chce podtrzymać kontakt z językiem to jest fajny pomysł. Patrzyłem na cennik i myślę, ż…e też… jest OK
gerber

Postautor: orebic » 08 kwie 2011, 19:42

Mieszkam za granicą. Porównując ceny nauki angielskiego tutaj - taka forma opłaca mi się znacznie bardziej. Lekcja testowa dopiero w weekend - na spokoju :)
orebic

Postautor: qubekman » 11 kwie 2011, 16:50

Opinie najlepiej wyrobić sobie samemu. Tu jest to szczególnie łatwe bo mają tą darmową konwersacje i każ…dy ma szansę bez zobowiązań wypróbować i właśnie wyrobić sobie własną opinie. Wszystko.
qubekman

Postautor: wrestlerka » 12 kwie 2011, 19:39

jak dla mnie ta lekcja testowa wygląda bardzo OK. Jak ktoś chce podtrzymać kontakt z językiem to myślę, ż…e jak znalazł. Ciekawa jestem jak ocenią mój poziom. jutro mam odebrać maila ;)
wrestlerka

Postautor: magisterka » 14 kwie 2011, 16:25

konwersacje jak dla mnie są o tyle świetne, ż…e co i rusz trafiam na fajnych native speakerów a co najlepsze z róż…nych zakątków świata. Ćwiczymy angielski - pewnie, ale przy okazji miałam przyjemność posłuchać ciekawostek z róż…nych stron.

Samych lekcji nie ma co zachwalać - zainteresowani powinni zapisać się na lekcje testową i sami się przekonać.
magisterka

Postautor: tajemniczy klient » 20 kwie 2011, 13:26

Zainteresowałem się szkołą englisy-by-phone zawodowo. Jako tajemniczaklientela przeprowadziliśmy testy. Generalnie wypadło nad podziw OK. Zachęcamy do przeprowadzenia własnych testów. Swoje doświadczenia opisaliśmy na BLOGU

zapraszamy!
tajemniczy klient

Postautor: kryszka » 26 kwie 2011, 18:32

W sumie zgadzam się z wieloma punktami opisanymi na Blogu. Przed chwilą odbyłem darmową konwersację testową i jak dla mnie duż…y plus. Ze względu na moją pracę, nie mogę pozwolić sobie na dojeż…dż…anie na tradycyjne kursy, poza tym sporo już… umiem, więc jak dla mnie taki kurs jest ciekawą alternatywą.

nikt nie wspomniał o aspekcie finansowym. Moż…na zapoznać się z cennikiem - moim zdaniem bardzo OK.
kryszka

RAPID-ENGLISH

Postautor: jadwigaa14e21 » 27 kwie 2011, 23:15

to porównaj sobie tą szkołe myśe ż…e warto http://www.rapid-english.pl/index.html
jadwigaa14e21

Postautor: magistrala123 » 05 maja 2011, 17:41

jakiś czas w firmie mieliśmy zorganizowane konwersacje własnie poprzez english-by-phone. Z początku podszedłem dość sceptycznie, ale okazało się to bardzo fajne. Mam nadzieje, ż…e przed wakacjami znów wrócimy do tych konwersacji - jako nie wykupie sobie samodzielnie. Super dla mnie było to, ż…e zmieniali nam native speakerów, przez co słyszeliśmy wiele akcentów.
magistrala123

Postautor: qubertus » 06 maja 2011, 16:19

właśnie pisałem w innym wątku, ż…e miło zaskoczyło mnie to, ż…e rozmowa jest darmowa. trafiłem na bardzo sympatyczną native speakerkę z Wielkiej Brytanii, która obecnie mieszka w Brazylii :) Miła i profesjonalna konwersacja. Pogadaliśmy trochę o podróż…ach (oprócz standardowych pytań sprawdzających znajomość ang), ale jako, ż…e bardziej nastawiam się na język branż…owy, zaproponowała dobór lektora, który zajmuje się bardzo pokrewną tematyką. Myślę, ż…e coś moż…e z tego wyjść :)
qubertus

Postautor: ryszard39 » 11 maja 2011, 17:46

Korzystam już… jakiś czas - jest bardzo OK. Native Speaker z Chicago, z którym mam konwersacje to na prawdę równy koleś i dobrze się dogadujemy. jest sympatycznie, przez co wiedza lepiej mi wchodzi. Na początku trudniej było mi zrozumieć rodowitego Amerykanina (niż… na przykład nauczyciela w szkole), ale teraz jest Ok. w ogóle rozumiem znacznie więcej, nawet jeśli ktoś mówi z zupełnie innym akcentem.
ryszard39

Postautor: młoda mama » 16 maja 2011, 18:44

No ja właśnie, tak jak już… pisałam zapisałam się na lekcję próbną - zobaczymy. Siedzę teraz w domu i taka forma nauki wydaje mi się jedyną moż…liwą. Póki co same pozytywy - zobaczymy jak będzie u mnie. Moż…e, któraś z nauczycielek, też… jest młodą mamą - będziemy mogły wymienić doświadczenia. ;)
młoda mama

Postautor: english-by-phone.pl » 18 maja 2011, 20:00

Witamy wszystkich serdecznie!

jest nam niezmiernie miło móc Was zaprosić na nasz nowy fan page na Facebooku: http://www.facebook.com/EnglishByPhonePL gdzie moż…ecie się z nami kontaktować non stop!

Dla naszych fanów przewidzieliśmy masę atrakcji:

- ciekawostki
- materiały do nauki
- konkursy
- i wiele innych!

Do zobaczenia na Facebooku!
english-by-phone.pl

Postautor: squcha » 23 maja 2011, 16:48

Darmowa konwersacja bardzo mi się spodobała. Postanowiłem wypróbować Wasze konwersacje grupowe u mnie w pracy. Póki co wszystko idzie jak powinno. Jeśli nadal będziemy zadowoleni, na pewno polubimy Was na facebooku

tak trzymać!
squcha

Postautor: jerzyKK » 25 maja 2011, 16:52

Znalazłem to w sumie przez przypadek udzielając odpowiedzi w innym wątku.

każ…dy native speaker z tej szkoły został dodany do galerii. Nauczycieli moż…na oglądać TUTAJ ( na dole strony)

nie wiedziałem, ż…e pracuje ich tam aż… tak duż…o... :)
jerzyKK

Postautor: kardinall » 26 maja 2011, 19:44

Ciekaw jestem rozmowy testowej. Czy mam wpływ na to, z którym z tych prezentowanych native speakerów będę rozmawiał :p ?

Na pierwszy rzut oka sam pomysł takiej formy nauki mi się podoba - najważ…niejsze jaki poziom zaprezentują podczas tej rozmowy.

moż…e w końcu coś rozruszam swój angielski.
kardinall

Postautor: KwitY » 30 maja 2011, 23:31

Wydaje mi się, ż…e w przypadku rozmowy testowej nie masz wyboru co do native speakera. Później jak jak najbardziej - trzeba powiedzieć w jakim kierunku chcesz się uczyć, co Cię interesuje - zaproponują Ci najlepszego nauczyciela. Spoko tam mają to, ż…e mają na prawdę super tych native'ów. Przez to, ż…e nie mają tradycyjnej siedziby mogli nawiązać współpracę z najlepszymi z róż…nych krajów.
KwitY

Postautor: barca fano » 09 cze 2011, 19:59

Zmyliła mnie trochę nazwa. Myślę, ż…e szkołę znacznie lepiej określałoby sformułowanie online niż… by-phone. W moim przypdaku wszystko odbyło się za pomocą Skype.

Zdecydowałem się na wykupienie pakietu próbnego na 3 lekcje z róż…nymi nauczycielami. Jak będzie dalej - zobaczymy.

pozdrawiam.
barca fano

Postautor: googlerka » 15 cze 2011, 17:27

A ja dziś na grouponie odnalazłam chyba ich ofertę:

http://www.groupon.pl/deals/poznan/engl ... ign=Varies

chyba się skuszę, szczególnie ż…e opinie w sumie same pozytywne czytam.
googlerka

Postautor: Mirek wro » 16 cze 2011, 18:29

Ja się skupiłem. Przed zakupem byłem na konwersacji testowej, potem zobaczyłem tą ofertę. No zobaczymy. W sumie za wiele nie ryzykuję :) na pewno będę miał moż…liwość przetestowania w znacznie szerszym wymiarze.
Mirek wro

Postautor: marzena37 » 21 cze 2011, 0:46

Jak dla mnie to bardzo wartościowa forma wspomagająca naukę. Myślę, ż…e takie konwersacje z native speakerem (a są na bardzo dobrym poziomie) z czystym sumieniem moż…na polecić osobom, które szukają jakiegos uzupełnienia wiedzy i są nastawieni na praktyczne uż…ywanie języka.

Ciekawe byłoby zestawienie postępów w mówieniu w przypadku nauki face to face a poprzez Skype. Myślicie, ż…e jest realna róż…nica?
marzena37

Postautor: Hanka z domu » 07 lip 2011, 21:50

skończyłam u nich cykl konwersacji jakiś czas temu. Przerwałam ze względu na planowany urlop, po którym najprawdopodobniej powrócę. Profesjonalnie i uczciwie, a to waż…ne. jeśli się wahacie, zapiszcie się na darmową konwersację
Hanka z domu

Postautor: gazellas » 19 lip 2011, 1:28

Niedawno, (z tego forum z resztą) trafiłam do tej szkoły. Nie wiem czy zauważ…yliście już… opcję live chat na ich stronie? teraz na ż…ywo moż…na zadawać wszelkie pytania pracownikowi szkoły. Odpowiedzi otrzymamy w miarę moż…liwości na ż…ywo i w systemie on-line. Jak dla mnie, to wygodne rozwiązanie. Próbowaliście?
gazellas

Postautor: magnuss » 21 lip 2011, 15:44

Wszedłem w sumie z ciekawości. Skończyłem przed wakacjami kurs tradycyjny, póki co nie mam jakiś wielkich planów na wakacje, więc moż…e faktycznie zapiszę się na jakieś konwersacje.

Mają tylko angielski?
podrzuci ktoś bezpośredni link to tej darmowej konwersacji?
magnuss

Postautor: macik WR » 22 lip 2011, 21:11

magnuss - wystarczy wejść na ich stronę - tam masz wszystko jak na tacy :) Do zapisania się na konwersację testową masz nawet wielki znak informacyjny. Tutaj bezpośredni link: http://www.english-by-phone.pl/registration.php

póki co tylko ang. Mam nadzieję, ż…e uzupełnią ofertę. Angielski póki co mam na uczelni, ale gdyby w tej samej funkcjonalności mieli Hiszpański, poszedłbym w ciemno!
macik WR

rapid-english

Postautor: mira-shakira » 23 lip 2011, 17:45

ja spróbowałam lekcje w english by phone potem w rapid-english.pl i zamierzam spróbować jeszcze w sayspeak . Jak do tej pory najbardziej odpowiadała mi lekcja próbna z http://rapid-english.pl/index.html ..... Szkoła stawia na indywidualne podejście do osoby nie wydaje pieniędzy na reklame dlategoteż… kursy są o połowe tańsze... Spróbuje jeszcze sayspeak i wybiore jedną ze szkół
mira-shakira

Postautor: macik WR » 25 lip 2011, 21:18

Pewnie, każ…dy wybiera to, co bardziej mu odpowiada. Świetne jest to, ż…e przed wyborem moż…na wypróbować. Jeśli chodzi o mnie wybrałem rozmowę z native speakerem - to było dla mnie bardzo waż…ne. Poza tym, nie jestem fanem metody Callana - miałem z nią do czynienia jakiś czas temu i wiem, ż…e nie jest dla mnie.
macik WR

Postautor: szczekammilo » 05 sie 2011, 20:41

Jakiś czas temu taka forma nauki byłą dla mnie kompletną nowością. Ofertę szkoły wyszukałem na Grouponie, zapisałem się na darmowy test, kupiłem ofertę, miałem fajne konwersacje, poznałem super native speakerów, szybko dokupiłem kolejne konwersacje. teraz ze względu na wakacje postanowiłem zrobić sobie przerwę, ale od początku roku szkolnego pewnie wracam :)
szczekammilo

KONKURS

Postautor: HuSkYY » 24 sie 2011, 20:46

Widzę, ż…e moja szkoła rozkręca konkurs, moż…e zainteresuje kogoś z Forumowiczów. http://blog.english-by-phone.pl/konkurs/ - trzeba napisać coś ciekawego na bloga.
HuSkYY

Re: KONKURS

Postautor: w_warecki » 29 sie 2011, 19:06

HuSkYY pisze:Widzę, ż…e moja szkoła rozkręca konkurs, moż…e zainteresuje kogoś z Forumowiczów. http://blog.english-by-phone.pl/konkurs/ - trzeba napisać coś ciekawego na bloga.

Widziałem, ż…e już… ktoś też… wspominał o tym konkursie. Moż…e jakiś uczestnik... Mimo wszystko fajna opcja. Pozdrawiam:)
w_warecki

Postautor: hawayy » 13 wrz 2011, 19:38

Kupiłem ofertę tej szkoły na gruperze: http://gruper.pl/x.php/1,7502/Cala-Pols ... kiego.html póki co jestem zadowolony. Czy ktoś z Was jeszcze to wykupił? Moż…ecie polecić jakiś fajnych native speakerów?

P.S. Jeszcze dziś kolejna konwersacja :)
hawayy

Postautor: mirando » 20 wrz 2011, 17:03

hawayy pisze:Kupiłem ofertę tej szkoły na gruperze: http://gruper.pl/x.php/1,7502/Cala-Pols ... kiego.html póki co jestem zadowolony. Czy ktoś z Was jeszcze to wykupił? Moż…ecie polecić jakiś fajnych native speakerów?

P.S. Jeszcze dziś kolejna konwersacja :)

Kurcze, szkoda, ż…e przeoczyłem taką okazję :?
mirando

Postautor: karol1234 » 20 wrz 2011, 17:44

wolę tradycyjne kursy
karol1234

Postautor: kulka12 » 25 wrz 2011, 16:24

Generalnie przydatna sprawa
kulka12

Postautor: kosmiczna 1234 » 26 wrz 2011, 0:38

Jako dodatek fajna sprawa
kosmiczna 1234

Postautor: MoniaMa » 30 wrz 2011, 18:02

Okazało się, ż…e moja troszcząca się o edukacje mama, zakupiła mi tę ofertę na gruperze no i właśnie zaraz mam pierwszą lekcję. Nie powiem bo mam jakąś tremę. Jakoś nie przywykłam do gadania przez Skype - mam nadzieję, ż…e nie będzie "krępującej ciszy" :))

Jak nie zapomnę, to napiszę jak było.
MoniaMa

Postautor: wersallka » 01 lis 2011, 3:01

szczerze mówiąc nie wierzę w takie opinie. Jeśli jesteście zainteresowani któraś ze szkół, radzę sprawdzić ją osobiście. Z tego co czytam, to jedna ze szkół ma darmową konwersację testową - pierwsze co bym zrobiła to ich przetestowała - okaż…e się czy wciskają kit czy są OK.
wersallka

Postautor: wejstid » 23 lis 2011, 16:42

To właśnie ta szkoła ma konwersację darmową :P Ogólnie to nawet nie wiedziałem o moż…liwościach nauki przez skype'a, a ta rozmowa testowa jest jak najbardziej ok, spróbuję ja i pokaż…ę też… znajomym tę ciekawostkę :)
wejstid

Postautor: Margo_eM » 28 lis 2011, 16:23

Ta szkoła ma fajny profil na Fejsie, duż…o ciekawych wpisów się tam pojawia :P
Margo_eM

Postautor: muszelka z morza » 30 lis 2011, 19:24

wersallka pisze:szczerze mówiąc nie wierzę w takie opinie. Jeśli jesteście zainteresowani któraś ze szkół, radzę sprawdzić ją osobiście. Z tego co czytam, to jedna ze szkół ma darmową konwersację testową - pierwsze co bym zrobiła to ich przetestowała - okaż…e się czy wciskają kit czy są OK.

jestem tego samego zdania. Po odbyciu rozmowy testowej w końcu wiem, co to znaczy angielski on-line. Myślę, ż…e taka forma nauki będzie w przyszłości zyskiwać na znaczeniu. Nie będę zachwalać, zachęcę tylko do wypróbowania. Moim zdaniem szkoła obroni się sama.
muszelka z morza

Postautor: hosik » 01 gru 2011, 6:43

Zdecydowanie na tak, na plus, korzystniejsza niż… nauka w stacjonarnej szkole , baardzopolecam
hosik

Postautor: yugopolis » 06 gru 2011, 20:42

Nie wiem czy lepsze niż… tradycyjna szkoła... Pewnie zależ…y od wielu czynników. Ale jeśli ktoś potrafi już… "dogadać się" w obcym języku, to taka forma nauki faktycznie moż…e przynieść bardzo fajne rezultaty.

W święta będę mieć trochę wolnego czasu, to chętnie zapiszę się na konwersację próbną [/url]
yugopolis

Postautor: yugopolis » 09 gru 2011, 20:14

No i udało się.

Po testach jestem mile zaskoczony. Wcześniej miałem okazję testować wiele form nauki on-line, ale chyba nigdy nie spotkałem szkoły, która podchodzi do tego tak profesjonalnie.

Szkoła ma spore doświadczenie - widać to w w podejściu do uczniów. Bardzo mi się to podoba, lubię profesjonalizm.

jeśli komuś odpowiadają takie formy nauki, to na pewno warto spróbować. Super jest to, ż…e dzięki internetowi i Skype mamy moż…liwość dotarcia do najlepszych nauczycieli z całego świata.

Zdecydowanie warto zapisać się na darmową konwersację próbną. Choćby z czystej ciekawości.
yugopolis

Postautor: balbin » 19 gru 2011, 16:21

Ja uwielbiam róż…nego rodzaju nowinki z sieci i powiem szczerze, ż…e ta rozmowa za darmo już… mnie przyciągnęła. Oby więcej takich się tu pojawiało :D
balbin

Postautor: pronto » 29 gru 2011, 20:16

Widzieliście ich nową promocję z darmowymi lekcjami na Facebooku? Brał już… ktoś w tym udział?
pronto

Postautor: nabeks » 02 sty 2012, 20:34

Woow podoba mi się z tym facebookiem :), rozmowa testowa za darmo, a teraz te lekcje naprawdę pozytywnie promuje się ta szkoła, oby tak dalej
nabeks

Postautor: stolat » 02 sty 2012, 22:12

Chciałbym skorzystać, ale nie mam facebooka, chyba będę musiał założ…yć, bo widzę, ż…e to coraz bardziej się opłaca..
stolat

Postautor: matrioszka12 » 18 sty 2012, 20:25

Generalnie bardzo polecam, mają już… doświadczenie
matrioszka12

Postautor: aranzer » 24 sty 2012, 18:13

Pierwszy mój lektor był średni, ale drugi jest super i dzięki niemu mogę polecić tę szkołę, bo moż…na się ciekawie uczyć :)
aranzer