"Pomegranates Full and Fine"

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Postautor: Kamarie » 25 lip 2012, 20:59

Witam,
mam problem ze zrozumieniem

Czytam pewną książ…kę i tak nazywa się jeden z rozdziałów.
Po wpisaniu w wyszukiwarkę odkryłam iż… kiedyś tak nazywała się pewna książ…ka, ale pewnie nie o to chodziło, poza tym to musi "coś" znaczyć, tak ż…e kopiąc dalej doszłam do pewnej strony (nie moż…na zamieszczać linków więc opisze jak na nią wejść):
na googlach trzeba wpisać "List of Survival Charms - Exalted Wiki"
i powinna się na 1 pozycji pokazać strona.

Na tej stronie "Pomegranates Full and Fine" znajduje się w dziale: "Abyssal Survival Charms " na pozycji "Second Edition Canon" nr 9.

Moż…e mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym całym Survival Charms i z tym "Pomegranates Full and Fine"??

Nigdzie nie mogę znaleźć info co to jest..
I czy da się jakoś to przetłumaczyć? (chodzi o "Pomegranates Full and Fine")
Kamarie

Re: "Pomegranates Full and Fine"

Postautor: opo » 01 sie 2012, 14:56

Myślę, ż…e ogólnie chodzi o techniki utrzymywania się przy ż…yciu:

,,Survival charms" to talizmany (bądź też… zaklęcia), których noszenie ma zapewnić dobrobyt, szczęście, itd.

W opisie ,,Pomegranates..." jest opisane, ż…e służ…y to do przygotowywania jedzenia - jest napisane, kiedy i jak je przygotowywać...

Kliknęłam teraz na napis ,,Exalted Wiki" (lewy górny róg), by dowiedzieć się, co to jest za rodzaj Wikipedii, a następnie na ,,HERE" na górze:
Chodzi w tym wszystkim o grę (!!!) o nazwie ,,Exalted". Takż…e te wszystkie opisy talizmanów/zaklęć/technik przeż…ycia, w tym ,,Pomegranates" to niektóre zasady gry.

Tak to rozumiem. Mam nadzieję, ż…e było pomocne. ;)

A jaką książ…kę czytasz?
opo