list do koleż…anki z Londynu

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

list do koleż…anki z Londynu

Postautor: Gość » 09 mar 2010, 21:29

Czy mógłby ktoś przetłumaczyć mi ten list na język angielski:)
Będę wdzieczna:)

Cześć Kasiu

Bardzo przepraszam ż…e moja kartka urodzinowa nie dotarła do ciebie.Zupełnie nie wiem jak to się stało, jest mi z tego powodu bardszo przykro,ale wiesz ż…e ż…ycze Ci jak najlepiej.
Napisz do mnie co u ciebie?
U mnie wiele się zmieniło.Mój brat Marcin stracił pracę jako kelner,gdyż… ta restauracja z przyczyn finansowych została zamknieta.Na szczescie Marcin długo nie pozostał bezrobotnym,ponieważ… spotkał znajomego który zaproponował mu pracę jako kierowca TAXI.
Teraz zupełnie sie nie widujemy,bardzo zepsuł nam sie przez to kontakt,jest mi przykro z tego powodu ale mam nadzieję, ż…e wkoncu to się zmieni.
Przesyłam serdeczne pozdrowienia dla twojej siostry Klaudi.
Zobaczymy sie wkrótce, ponieważ… ten kurs językowy na który jadę do Londynu jest już… za trzy tygodnie.Czekam na odpowiedz:)

xyz
Nie koniecznie ta sama treść:)
Gość

Re: list do koleż…anki z Londynu

Postautor: Gość » 10 mar 2010, 2:20

I'm really sorry that my birthday card didn't arrive you on time. I haven't got a clue how it might have happened. I apologize but you know I wish you all the best. Hit me back what's been up.
Big changes in my life. My brother Marcin lost a job as a waiter. That restaurant is closed becouse of the financial problems. Luckily Marcin wasn't unemloyed for long becouse he met his friend who had proposed him an offer of a job as a taxi-driver. We barely keep in touch at all. We spoilt relations between us becouse of that. I'm in pain but I hope one day it will turn right as it used to be before.
I'm sending you a greetings from my sister Klaudia.
We're going to see each other soon becouse that course I'm going to attend is in 3 weeks. I'm waiting for replay.

love, xyz
Gość