Anonymous pisze:Polecam obejrzeć to wideo na YT - Jak szybko nauczyć się angielskiego. Gość naprawdę mądrze gada...
KamilKuczynski pisze:Anonymous pisze:Polecam obejrzeć to wideo na YT - Jak szybko nauczyć się angielskiego. Gość naprawdę mądrze gada...
Zgadzam się z Schabowskim, ż e warto zacząć się uczyć od 1000 słów. Jednak to nie jest tak jak mówi wiele stron, ze po wyuczeniu się tych 1000 słów będziesz biegle mówił. To jest za mało.
bgg pisze:KamilKuczynski pisze:Anonymous pisze:Polecam obejrzeć to wideo na YT - Jak szybko nauczyć się angielskiego. Gość naprawdę mądrze gada...
Zgadzam się z Schabowskim, ż e warto zacząć się uczyć od 1000 słów. Jednak to nie jest tak jak mówi wiele stron, ze po wyuczeniu się tych 1000 słów będziesz biegle mówił. To jest za mało.
Ile należ t znać słów, by płynnie mówić w języku obcym
english... pisze:Na podstawie przeprowadzonych badań stwierdzono, ż e:
- 100 najczęściej uż ywanych słówek w języku angielskim stanowi blisko 50% przekazu,
- 300 najczęściej uż ywanych słówek to ok 65%
- 1000 najczęściej uż ywanych słówek to już 80%
Wiadomo również , ż e znajomość ok 3000 słówek to szacunkowa przeciętna ilość słów uż ywanych przez osoby dla których język angielski jest językiem rodzimym.
Anonymous pisze:3000 słów to moż na sobie wepchnąć głęboko, bajka stworzona dla naiwniaków, nawet 10 000 to strasznie mało a ż eby tylko rozumieć programy informacyjna na cnn robione dla ogółu (czytaj idiotów) potrzeba znać ok 20 000 wyrazów, nie mówiąc już o czytaniu książ ek
1000 wyrazów 3000
gieniastus pisze:najlepsze efekty moim zdaniem są wtedy gdy cały czas przebywamy wśród osób które posługują się tym językiem
Anonymous pisze:gieniastus pisze:najlepsze efekty moim zdaniem są wtedy gdy cały czas przebywamy wśród osób które posługują się tym językiem
To zrozumiałe, ż e jeż eli z każ dej strony jesteśmy otoczeni językiem angielskim to szybciej się go uczymy.
Heldzia pisze:Jedną sprawą jest zasób słów ( który z postępem nauki się zwiększa), a drugą umiejętność ich wykorzystania oraz śmiałość mówienia, czyli tak zwane przełamianie się. Jest bowiem wiele osób, które posiadają fantastyczny zasób słów, znają dobrze gramatykę, ale i tak boją się odezwać.
pawelek_t pisze:Ja sam uczę się angielskiego ponad 15 lat wiec umiem ten język naprawdę dobrze, ale uczyłem moją mamę i bez profesjonalnych lekcji niestety nie powiodło się to.
Misiek321 pisze:Wg mnie najlepszym sposobem na naukę jest kształcenie online. Ja sam korzystam z : www.chatterbox.pl i jestem bardzo zadowolony z pracy na tej platformie i polecam ją każ demu kto tylko myśli o nauce angielskiego online.
Stefano88 pisze:Dla mnie super metodą aby oswoić się z językiem jest oglądaniem filmów po angielsku. Oczywiście gramatyka też jest waż na,ale większy nacisk powinien być jednak na mówienie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości