Angielski dla Najmłodszych

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Angielski dla Najmłodszych

Postautor: Leader School » 30 wrz 2010, 21:28

Dzień dobry
Jesteśmy ciekawi jaka jest Państwa opinia na temat sensu nauki angielskiego wśród najmłodszych. Zanim podzielimy się swoją wiedzą i doświadczeniem oraz naszą wizją nauczania..chcielibyśmy dowiedzieć się jakie opinie panują wśród Rodziców. Zapraszamy do dyskusji:)
Leader School

Re: Angielski dla Najmłodszych

Postautor: Belman » 05 lis 2010, 4:31

Moim zdaniem nauka od najmłodszych lat jest jak najbardziej wskazana. Mają na myśli 'młode' lata, mam na myśli okres, w którym dziecko dobrze opanowało już… swój rodzimy język. Waż…ny jest również… sposób nauki, musi być dopasowany do dzieci. Np znana mi krakowska szkoła AXON w swoim programie dla dzieci wykorzystuje techniki multimedialne, karaoke itp, tak aby dzieci były ciągle zainteresowane nauką. Myślę, ż…e wtedy to ma sens.
Belman
newbie

Kurs językowy dla dziecka

Postautor: Flamencoo » 12 wrz 2011, 18:19

Czy ktoś z Was słyszał o kursie nauki języka angielskiego dla maluchów, który nazywa się Pingus English? Moja koleż…anka z Warszawy bardzo chwali ten kurs, więc zastanawiałam się, czy mojego Przemka również… na takie coś nie posłać. Czy ktoś miał z tym styczność?
Flamencoo

Postautor: bejotka » 13 wrz 2011, 12:26

Leader School pisze:Dzień dobry
Jesteśmy ciekawi jaka jest Państwa opinia na temat sensu nauki angielskiego wśród najmłodszych....

Uważ…am, ż…e nauka języka obcego dla maluchow ma sens, gdy odbywa się razem z rodzicami znającymi dany język, którzy będą mogli poza szkołą, w zabawie kilka rzy dziennie powtarzać materiał przerobiony na lekcji. Np śpiewać z dzieckiem piosenki, albo poprosić je o podanie misia. Jeśli natomiast nauka sprowadzi się tylko do zawiezienia dziecka do szkoły i plotek z innymi rodzicami na korytarzu, to taka nauka nie ma sensu!!!
BJK
bejotka
fellow

Pingus

Postautor: MajkaMajeczka » 14 wrz 2011, 18:43

Flamencoo pisze:Czy ktoś z Was słyszał o kursie nauki języka angielskiego dla maluchów, który nazywa się Pingus English? Moja koleż…anka z Warszawy bardzo chwali ten kurs, więc zastanawiałam się, czy mojego Przemka również… na takie coś nie posłać. Czy ktoś miał z tym styczność?

Słyszałam, ż…e to całkiem skuteczny kurs nauczania angielskiego, który wykorzystuje interaktywne narzędzia. Jest to chyba nowość w Polsce. Z tego co wiem dzieci faktycznie uczą się na tym kursie, co nie jest taie oczywiste.
MajkaMajeczka

Postautor: Gość » 15 wrz 2011, 22:44

A moż…e uczyć dzieci angielskiego Metodą deDOMO?
Co o niej sądzicie?
Gość

Postautor: BardzoStrasznySmok » 20 wrz 2011, 17:46

Pingus ma w ofercie całkiem ciekawe rzeczy jak widzę. Jest aplikacja komputerowa, bajki i nawet telewizja z bajkami edukacyjnymi. Podoba mi się ten pomysł, szczególnie zważ…ywszy na to, ż…e sam nauczyłem sie angielskiego oglądając bajki i filmy za brzdąca.
BardzoStrasznySmok

dwa w jednym...

Postautor: Fionia » 21 wrz 2011, 19:12

Z tymi bajkami to całkiem niezły pomysł, szczególnie, ż…e bajki w telewizji to jest jakaś chyba pomyłka. Strzelają w siebie i zabijają- chore! już… od jakiegoś czasu mojemu dziecku kupuję bajki na dvd i puszczam sama. jednak bajki edukacyjne to coś jeszcze lepszego.
Fionia

Postautor: Betoniara:-) » 23 wrz 2011, 18:52

Ja to najbardziej obawiam się, ż…e wysyłając moje dziecko do szkoły językowej to tym samem skaż…e go na godzinę męczarni w tygodniu. Podoba mi się pomysł z filmami, wydaje mi się, ze moż…e to być duż…o ciekawsze dla dziecka. Powinnam sie chyba tym zainteresować, moż…e okaż…e się to być w sam raz dla mnie.
Betoniara:-)

Fiszki multimedialne

Postautor: Kasiakasienka16 » 30 lis 2011, 16:58

Dla najmłodszych absolutnie najlepszą metodą są fiszki multimedialne. Maluchy lubią kolorowe obrazki a jeż…eli do tego moż…na odtworzyć jak wymawia się poprawnie dane słowo a dziecko moż…e je potem powtarzać to na prawdę nie znam metody która jednocześnie będzie skuteczna i zachęci dziecko do nauki.
Kasiakasienka16
newbie

Re: Pingus

Postautor: bejotka » 01 gru 2011, 21:06

MajkaMajeczka pisze:
Flamencoo pisze:Czy ktoś z Was słyszał o kursie nauki języka angielskiego dla maluchów, który nazywa się Pingus English?

Jest taka seria dla maluchów "Baby Beetles". Moż…na ją znaleźć na stronie kulturalnysklep.pl
BJK
bejotka
fellow

Postautor: Mama. » 11 lut 2012, 22:52

Ja zdecydowanie polecam każ…dej mamie, która chce aby jej dziecko w sposób entuzjastyczny uczyło się angielskiego portal http://www.wp3.pl/angielski_dla_dzieci/ Mój najmłodszy synek uwielbia ta stronę i bardzo chętnie uczy się języka.
Mama.

Postautor: english... » 20 lut 2012, 2:15

Mama. pisze:Ja zdecydowanie polecam każ…dej mamie, która chce aby jej dziecko w sposób entuzjastyczny uczyło się angielskiego portal http://www.wp3.pl/angielski_dla_dzieci/

Gdyby ktoś był zainteresowany to mam w posiadaniu kod rabatowy na pełny dostęp do lekcji w FunEnglish - 25% Taniej...
Aby kupić dostęp dla swojego dziecka taniej należ…y wpisać w polu kod promocyjny: ferie2012
Kod waż…ny jest do końca lutego i moż…na go wykorzystać wielokrotnie.
Awatar użytkownika
english...
junior fellow

Baby English - dla dziecka i mamy

Postautor: Marta28 » 06 kwie 2012, 13:55

Hej! Chciałabym polecić Wam mój blog, w którym połączyłam dwie moje największe pasje - mojego synka i język angielski. Jestem obecnie na urlopie macierzyńskim i chciałam zrobić coś ciekawego, innego, abstrahując od pieluch i mleka. W ten sposób powstało BABY-ENGLISH - piszę o codziennych problemach i rozmyślaniach młodej mamy, a w tekst wplatam wyraż…enia i słowa z języka angielskiego. Raz po raz dorzucam też… coś z gramatyki. Od tak - przyjemne z poż…ytecznym!!!!
Zapraszam - czytajcie, piszcie co Was interesuje, jakie macie problemy i zapytania - dotyczące dzieci i języka!!!! Spędźmy ten czas razem!!! :przytul:

Zapraszam na www.baby-english.pl
Marta28

Postautor: Gość » 04 maja 2012, 14:05

Moje dziecko, które uczylo sie od przedszkola o wiele lepiej radzi sobie z jezykiem i chetniej sie uczy niz to, ktore zaczelo nauke dopiero w szkole.
Gość

Postautor: grono2 » 10 maja 2012, 15:43

Jak procent małych dzieci uczy się angielskiego
grono2

Postautor: mysiaaa » 20 sie 2012, 12:44

to jest bardzo fajny pomysł dla malych dzieci, cos ciekawego i niepowtarzalnego... mojej Zuzi baaaardzo się podoba http://www.nokaut.pl/zabawki-kreatywne/ ... zykow.html
mysiaaa

Postautor: annnna1980 » 21 wrz 2012, 16:23

Moje dziecko uczyło się angielskiego zaczynając od słówek, jest taki jeden serwis w internecie - 1000 słówek po angielsku, który jest właśnie bardzo dobry dla początkujących. Ucząc się w pierwszej kolejności 1000 najczęściej uż…ywanych słów w j. angielskim jest o wiele łatwiej później, jeśli chcemy wciąć się za bardziej zaawansowane rzeczy, zasady gramatyczne itp, polecam
annnna1980

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 16:24

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricatorjuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken