Gramatyka- gdzie znaleźć resztę?

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Gramatyka- gdzie znaleźć resztę?

Postautor: samouk » 07 gru 2010, 4:55

Witam,
Postanowiłem nauczyć się angielskiego metodą, z tego co czytam,
chyba najlepszą bo metodą „samouka” - no i przeglądam róż…ne strony,
stronki i podstrony, i znalazłem tę. Od czegoś trzeba zacząć a ja
zacząłem od gramatyki. Podobała mi się ta strona bo ma obszerne
tłumaczenia zagadnień, ale pogubiłem się …
Niestety nie mogę znaleźć na tej stronie pewnych odsyłaczy zawartych
w tekstach, które zacząłem zgłębiać np.
PRZYMIOTNIKI-STOPNIOWANIE,
LICZBA MNOGA RZECZOWNIKÓW,
PRZYIMKI DZIERŻAWCZE….
Czy moż…na to znaleźć na tej stronie? A moż…e znacie jakąś stronę,
gdzie jest zawarta gramatyka dosyć obszernie tłumaczona i
ma wszystkie potrzebne zagadnienia. Obawiam się, ż…e jak zacznę
szukać po róż…nych stronach (przynajmniej na początku) to mój zapał
minie bardzo szybko, bo zginę w tym wszystkim….
samouk

Re: Gramatyka- gdzie znaleźć resztę?

Postautor: xeo » 07 gru 2010, 6:53

Podaj dokładnie, które odsyłacze nie działają to postaramy się je jak najszybciej naprawić.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: samouk » 07 gru 2010, 16:56

Witam,
Zacząłem studiowanie działu Gramatyka angielska-po polsku
Kategoria Przedimki - Przedimek angielski 'THE' w tekście
pojawiają się np.
w stopniu najwyż…szym przymiotnika (por. PRZYMIOTNIKI – STOPNIOWANIE)
(por. ZAIMKI WSKAZUJ±CE; ZAIMKI DZIERŻAWCZE),

Ale inny odsyłacz działaz tej strony działa:
-wyj±tkowo przed niektórymi rzeczownikami będ±cymi
nazwami własnymi (por. PRZEDIMEK A NAZWY WŁASNE):

Nie ma też… na niektórych stronach polskich liter (co widać powyż…ej) ,
ale to mniejszy problem

Przy innych przedimkach odsyłacze też… nie działają-jest ich naprawdę duż…o...
samouk

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 17:05

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken