Prosze o przetlumaczenie opisu swiat

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Prosze o przetlumaczenie opisu swiat

Postautor: dzieciol100 » 01 sty 2008, 12:59

Jak co roku Święta Boż…egonarodzenia spędziłam u babci na wsi. O 17, podzielilismy sie opłatkiem i zasiedliśmy do wspólnej kolacji. Głównymi potrawami był karp, barszcz i pierogi z kapustą i grzybami. Wszyscy razem śpiewaliśmy kolędy boż…onarodzeniowe. Po klacji przyszedł czas na rozdawanie prezentów. Przed 24 wspólnie z całą rodziną poszliśmy na pasterkę. Te święta spędziłam bardzo miło i przyjemnie w rodzinnym gronie

PROSIL BYM O PRZETLUMACZENIE TEGO TEKSTU JAKIMS PROSTYM JEZYKIEM !
dzieciol100

Re: Prosze o przetlumaczenie opisu swiat

Postautor: dzieciol100 » 01 sty 2008, 20:13

PONAWIAM !
dzieciol100

Re: Prosze o przetlumaczenie opisu swiat

Postautor: Gość » 10 sty 2009, 11:47

dzieciol100 pisze:Jak co roku Święta Boż…egonarodzenia spędziłam u babci na wsi. O 17, podzielilismy sie opłatkiem i zasiedliśmy do wspólnej kolacji. Głównymi potrawami był karp, barszcz i pierogi z kapustą i grzybami. Wszyscy razem śpiewaliśmy kolędy boż…onarodzeniowe. Po klacji przyszedł czas na rozdawanie prezentów. Przed 24 wspólnie z całą rodziną poszliśmy na pasterkę. Te święta spędziłam bardzo miło i przyjemnie w rodzinnym gronie

PROSIL BYM O PRZETLUMACZENIE TEGO TEKSTU JAKIMS PROSTYM.JEZYKIEM !

Last Christmas I spend with my family in the village in home my grandmother.Father read a Biblie and later we broke a wafer.wafer.Next we ate a pierogi, a cabbage soup, gołąbki with tomatoes sauce and great mushroom soup. Everyone together we sang Christmas carols. All over the christmas eve my family and me went to the church for a Midnight Mass.I spent these holidays very nicely and pleasantly in the family circle

wiem ze są nieliczne błędy bo jstem troche słaba, ale powinno przejść.
Gość