tłumaczenia przez internet

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

tłumaczenia przez internet

Postautor: Gość » 12 wrz 2008, 15:54

Witam! Mam takie pytanie: czy moż…na pracowac przez internet jako tłumacz? Bardzo mi na tym zalezy, bo zaczynam III rok filologii angielskiej i chciałabym się sprawdzić w tej roli, a przy okazji troche dorobic. Nie mam jednak ż…adnego doświadczenia w tłumaczeniu, i dlatego nie chcę wysyłać CV do profesjonalnych biur tłumaczeń, poza tym, musiałabym pogodzić zajęcia na uczelni z pracą, więc nie interesuje mnie praca na cały etat, jedynie takie sporadyczne tłumaczenia, które mogłabym wykonywać w domu przez internet. Będę bardzo wdzięczna za każ…dą wskazówkę czy link. Pozdrawiam!
Gość

Re: tłumaczenia przez internet

Postautor: xeo » 12 wrz 2008, 16:09

No teraz głównie tak to funkcjonuje, wysyłają zlecenia internetem, a Ty odsyłasz z powrotem tłumaczenie. W tym zawodzie nie ma raczej czegoś takiego jak "pełny etat" - tłumaczysz wtedy kiedy są zlecenia i tyle ile jesteś w stanie zrobić w określonym czasie.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Rozwinięcie

Postautor: Gość » 16 paź 2008, 13:05

A moglibyście rozwinąć ten temat? Na czym to polega, gdzie, co i jak? Byłabym wdzięczna
Gość