List do sprawdzenia

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

List do sprawdzenia

Postautor: teowis » 11 mar 2011, 20:10

Mam do przetłumaczenia list dla mojej przyjaciółki-oto moje wypociny prosiłbym o sprawdzenie poprawności:

Hi Kalima!
Ciesze sie ż…e mnie jeszcze pamietasz. Zyjemy , trzymamy sie swietnie. Oczywiście dzien kobiet w Polsce jest celebrowany, prawdopodobie nie tak uroczyscie jak w Rosji, ale w pracy od kolegów kazda kobieta dostala kwiatka i panie częstowaly ciastem.
Moj maz na szczescie nie jezdzi duzo sluzbowo, we Holandii od powrotu z Amsterdamie byl tylko raz. Ciesze sie ze konczysz nauke, czy łatwo ci bedzie po tej szkole dostac prace ? Ja zaczelam pracowac zawodowo 2 tygodnie po powrocie do Polski, ale moja kolezanka Kasia wciaz nie pracuje , chociaz nie szuka pracy zbyt intensywnie. Jola z rodzina zostala w Amsterdamie na stale oboje pracuja w Nokii, kupili tam dom. Nasza corka konczy w tym roku studia na Politechnice w Gdansku - Budownictwo, Marcin tez tam studjuje elektrotechnike. Michal jest 1 klasie liceum. U nas wciaz zima , jeszcze lezy snieg. Niestety nie wybieramy sie do US troche to daleko. Zazdroszcze wam cieplego klimatu, my tesknimy za wiosna.

Im glad you're still thinking of me. We are all great. Of course, in Poland, we celebrate Happy International Women's Day too, probably not as much solemnly as in Russia. At my work, every woman received a flower as a gift from male part of colleagues and women treated men to cake.

Fortunately, my husband doesn't often go on business trips. Since we came back to Poland, hes been to Amsterdam once. I'm happy that you're about finishing your studies. Will it help you to get a job easier?
I started working 2 weeks after our return to Poland, but my friend Kasia still doesnt work, but she doesn't attach much importance to it. Jola and her family stayed in Amsterdam and they both work at Nokia. They bought a house there. Our doughter is about to finish her studies at University of Technology faculty of building engineering in Gdansk, Marcin is a second year student at the Gdańsk University of Technology , he studies electrical engineering. Michal is 1st grade of high school. It's still winter in Poland, there is still snow everywhere. Unfortunatly we're not planning to go to US, because it's a bit too far. I envy you warm climate. We miss spring.
teowis