ciemna kuchnia? po ang

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: ciemna kuchnia? po ang

Postautor: Visitor » 19 kwie 2005, 19:43

przepraszam, czy ktoś wie jak jest po angielsku ciemna kuchnia? bo 'kitchenette' to chyba nie to samo. Albo kuchnia we wnęce? czy jest jakis odpowiednik angielski naszej ciemnej kuchni????
Będe naprawde wdzięczna za pomoc.DZIEKI!!!
Visitor

Postautor: Visitor » 19 kwie 2005, 20:19

... dimmed kitchen ....
kitchenette- to chyba kuchnia plus cos jeszcze juz tego nie pamietam ..
Visitor

Postautor: Visitor » 19 kwie 2005, 20:45

a to pewne ze dimmed kitchen? bo szukalam i nigdzie nie ma takiego wyrazenia, za to znalazlam ze kitchenette to mala kuchnia ktora jest czescia pokoju
A znalazlam ze dimmed - to sie mowi o swiatłach przyciemnianych w kuchni, ale mi chodzi o takie pomieszczenie co to zwykle w kawalerkach jest-tzw. kuchnia w szafie, zreszta to kazdy w Polsce zna, tylko moż…e nie być dokladnego odpowiednika po angielsku...obawiam sie

dzieki za pomoc!
Visitor

Postautor: Visitor » 19 kwie 2005, 20:46

a to pewne ze dimmed kitchen? bo szukalam i nigdzie nie ma takiego wyrazenia, za to znalazlam ze kitchenette to mala kuchnia ktora jest czescia pokoju
A znalazlam ze dimmed - to sie mowi o swiatłach przyciemnianych w kuchni, ale mi chodzi o takie pomieszczenie co to zwykle w kawalerkach jest-tzw. kuchnia w szafie, zreszta to kazdy w Polsce zna, tylko moż…e nie być dokladnego odpowiednika po angielsku...obawiam sie

dzieki za pomoc!
Visitor

Postautor: Visitor » 21 kwie 2005, 0:43

dimmed kitchen???? zaden angol nie wiedzialby o co ci chodzi.... to ju kitchen wih no windows jes lepsze :P
Visitor

Postautor: Visitor » 22 kwie 2005, 17:41

... a co mnie obchodzi angol.. mnie sie to podoba, wazne aby polak zrozumial ..... wydaje mi sie, ze gdzies to widzialamn ...ona
Visitor