. Zazwyczaj (większość) wyjeż
dż
a na studia za granicę i z tym zamiarem poszlo do ajbi.Mają też
mnóstwo specjalistycznych slowek m.in. z bioli i z chemii. to jest klasa dla pasjonatów angielskiego, a nieapasjonaci zawyczaj ż
alują wyboru. Decyzja należ
y do Ciebie
!A ja chodzę do 2LO w Poznaniu, jakby co
, pozdrawiam.maturzysta_00 pisze:Też się zastanawiam nat tym rodzajem matury. Mam znajomego który pojechał 2 lata temu i jest bardzo zadowolony. Dzięki temu, ż e jesteśmy w UE czesne już nie jest tak wysokie, moż na dostac dofinansowanie, które spłaca się po studiach.
Najważ niejsze wg mnie to to, ż e dzięki maturze IB moż na otrzymać dostęp do zagranicznych uczelni.
"Przedmioty obowiązkowe to język polski, język obcy i matematyka, reszta do wyboru. Maksymalnie moż na uzyskać 45 punktów, by zdać maturę należ y zdobyć 24 punkty. W ramach IB uczeń musi takż e napisać pracę dyplomową w języku angielskim (Extended Essay), obowiązkowe są też zajęcia "teoria wiedzy" (Theory of Knowledge) kończące się zaliczeniem. Dodatkowo uczestnicy programu IB muszą wziąć udział w przedsięwzięciu o nazwie CAS (Creativity - Action - Service). Jest to działalność pozaszkolna w przedsięwzięciach społecznych, sportowych itp."
więcej moż na sobie poczytać pod linkiem który podałem. warto.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości