Jakie buty na zimę polecacie

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Jakie buty na zimę polecacie

Postautor: piter2 » 30 paź 2015, 8:22

Czesć Chciałbym w tym roku kupic sobie coś porządnego bo buty jakie miałem w zeszłym roku szybko się rozpadly ( kosztowały 100 zł tak więc nie było się czemu dziwić...).
Teraz chcę sobie kupić coś porządnego .Co polecacie?
piter2
newbie

Re: Jakie buty na zimę polecacie

Postautor: jkary » 30 paź 2015, 10:22

Szukasz czegoś w typie eleganckim czy sportowym? Jeśli eleganckie to porządne obuwie ma Wojas. Ryłko również daje radę.
Jesli natomiast sportowe to polecam buty zimowe Adidas: http://supersklep.pl/buty-zimowe/adidas -zerknij sobie. W sklepach stacjonarnych często nie mają ich zimowych kolekcji ale znajdziesz w sieci. Buty dobrze wykonane, prawdziwa skóra, noszą się naprawdę dobrze. Miałem już ich kilka par i byłem zadowolony.
jkary
newbie

Postautor: guziol » 04 lis 2015, 15:33

ja uważam, że najlepszymi butami na zimę są kozaki. Ja osobiście te buty uwielbiam i jestem ich absolutną fanką. Ja bardzo lubię kozaki do kolan, ocieplane, najlepiej brązowe takie jak te:

Obrazek

Takie buty pasują i do spodni i do sukienek czy spódnic. Są to bardzo uniwersalne buty i bardzo eleganckie i stylowe.
Awatar użytkownika
guziol
junior fellow

Postautor: Sandra01 » 16 lis 2015, 21:03

Ja gdy mówię samo słowo but od razu mam na myśli buty z kazar... Od jakich 2 lat tylko tam kupuje, bo są wygodne, i mimo że sporo mogą kosztować dla niektórych, to są warte swojej ceny, bo serio baaardzo powoli się niszczą. Ostatnimi czasy zakupuje je nawet nie wychodząc z domu - sklep online, wysyłka szybka i nie ma problemu ze zwrotem. A wy gdzie najczęściej kupujecie swoje buty nie wychodząc z domu?
Sandra01
newbie

Postautor: willaviki25 » 18 lis 2015, 12:22

Skórzane kozaki na lekkim obcasie jest oki:)
willaviki25
newbie

Postautor: candy6 » 01 wrz 2019, 11:07

Polecam kozaki. Ja na stronie https://eurobuty.com.pl/wszystkie-produ ... ska/kozaki kupiłam dwie pary w opcji skórzanej. W tym sklepie znajdziecie np. kozaki za kolano o grubych i antypoślizgowych podeszwach, muszkieterki lub oficerki, kozaki na obcasie: cienkiej szpilce lub grubszym słupku, kozaki ażurowe i kowbojki etc. Wszystkie znajdziecie w najnowszych kolekcjach topowych marek, m.in: Badura, EuroModa, Stellemonelle,Kotyl.
candy6
junior fellow

Postautor: Bolek38 » 09 paź 2019, 15:00

Ja kupowałem dla mojego dziecka buty ze sklepu internetowego https://demar24.pl/pol_m_Obuwie-dla-dzi ... S-178.html Są bardzo porządne, mocne i ciepłe. Dlatego też obuwie dla mojego dziecka kupuje tylko i wyłącznie u nich.
Bolek38
newbie

Postautor: guziol » 10 paź 2019, 11:57

no właśnie, warto się przyjrzeć i coś dla siebie fajnego upolować.
Awatar użytkownika
guziol
junior fellow

Postautor: angielskinaplus » 29 paź 2019, 14:44

Jeżlei mówimy o obuwiu dziecięcym, to na pewno warto zajrzeć tutaj https://cocokids.com.pl ostatnio znalazłam tam kilka par dla swoich dzieci, bo co roku muszę zmieniać im obuwie, bo wiadomo stopki im szybko rosną.
angielskinaplus
junior fellow

Postautor: danuta34 » 29 paź 2019, 20:16

Dziewczyny każda z nas ma swój styl .Lubicie długie , krótkie ,z kożuszkiem , na obcasie .Jestem matką małych dzieci i preferuje wygodę dlatego wybieram obuwie na płaskiej podeszwie.I oto zalazłam stronę z butami gdzie jest duży wybór polecam https://www.czasnabuty.pl/tra-pol-12849 ... -zima.html
danuta34
newbie

Postautor: asa.smith » 30 paź 2019, 23:56

NA zimę tylko długie do kolan buty z kożuszkiem w środku. Jeśli nie marzną nogi, w resztę ciała też jest ciepło ;)
Awatar użytkownika
asa.smith
newbie

Postautor: zmigi » 31 paź 2019, 8:23

Gdyby ktoś z Was poszukiwał nowych butów snowboardowych to na pewno możecie sprawdzić ofertę sklepu ze sprzętem narciarskim https://www.dobrazima.pl/snowboard/buty-snowboardowe
zmigi
junior fellow

Postautor: nankunding » 31 paź 2019, 12:45

Całą zimę przechodziłam w Timberlandach :) Są ciepłe!
Awatar użytkownika
nankunding
newbie

Postautor: kosmoss » 05 gru 2019, 10:50

A ja poszukuję jakichś porządnych butów górskich. Macie może jakieś preferencje?
kosmoss
newbie

Postautor: Cecylka_S » 05 gru 2019, 13:02

Niezłe buty trekkingowe męskie mają tutaj. Sprawdź sobie koniecznie ofertę tego sklepu, powinny przypaść Ci do gustu.
Cecylka_S
junior fellow

Postautor: KaroKaro28 » 05 gru 2019, 13:11

bez sensu kupować tanie buty i co sezon kupować nowe, juz lepiej kupic raz a porządnie

Postautor: qgottlieb » 11 gru 2019, 15:42

Ja uwielbiam te z badoxx. Są to tak porządnie zrobione buciory i do tego ciepłe! Wydaje mi się, że są one do chodzenia po górach, ale to tym lepiej, bo są mega wygodne. Niestety na oryginalnych stronach mogą być trochę drogie, ale ja fajną okazję znalazłam tutaj https://casadi.pl/firm-pol-1507119608-Badoxx.html i z tego co widzę, to jest tam nadal bardzo duży wybór, więc myślę, że każdy może znaleźć coś dla siebie :D
Awatar użytkownika
qgottlieb
newbie

Postautor: fetuz » 14 mar 2020, 14:02

Szczerze? Teraz taką pogodę mamy, że nie ma sensu specjalnie zimowego obuwia kupować, spokojnie można w półbutach chodzić https://butymodne.pl/polbuty-meskie-c5547.html bo temperatury na plusie. Ja tej zimy ani razu na nogach kozaków nie miałam
fetuz
junior fellow

Postautor: raDZIK6 » 16 mar 2020, 10:08

Najlepiej takie wyłożone kożuchem od środka :)
raDZIK6
newbie

Postautor: HrUbAsZyNsKi » 17 mar 2020, 13:01

Teraz zimy są w miarę ciepłe to po co taki kożuszek?
HrUbAsZyNsKi
newbie

Postautor: vlord » 01 cze 2022, 2:43

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken