Panele słoneczne?

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Panele słoneczne?

Postautor: Loipeld » 25 cze 2020, 7:45

Słuchajcie, czy waszym zdaniem instalacje fotowoltaiczne to dobre rozwiązanie? Ostatnio trochę na ten temat czytałem i podobno można na prawdę sporo oszczędzić na rachunkach jeśli się taką instalację założy w domu. Jakie wy macie zdanie na ten temat?
Loipeld
junior fellow

Re: Panele słoneczne?

Postautor: stonoga » 22 paź 2020, 10:08

Przed montażem takich paneli słonecznych warto byłoby przeprowadzić analizę wykorzystania odnawialnych źródeł energii. Na stronie internetowej https://www.efektywniej.pl/oferta/anali ... el-energii możecie zapoznać się z ofertą firmy Efektywniej z Wrocławia, która zajmuje się między innymi przeprowadzaniem takich analiz. Polecam :)
stonoga
junior fellow

Postautor: barbutar33 » 24 paź 2020, 4:06

Osobiście uważam, że jak najbardziej warto jest zdecydować się na montaż takich paneli

Postautor: amelkaaa » 28 paź 2020, 12:54

Natomiast do mnie najbardziej przemawia oferta Respect Energy. Firmy, która dba o nasze środowisko, naszą planetę i pozyskuje energię z pewnych, odnawialnych źródeł odnawialnych. Jest to firma godna uwagi, która może stać się waszym dostawcą ekologicznego prądu. Zdecydowanie warto poznać szczegóły ich oferty.
amelkaaa
junior fellow

Postautor: LarryZbyszko » 30 paź 2020, 16:39

Dobre panele słoneczne, to jest wspaniała sprawa. Muszę sobie je kupić!
newbie

Postautor: podsiadlo » 30 paź 2020, 16:59

niedawno zamontowałem takie panele. Dobra inwestycja
-----------------------------------------------------
Nakładki na bramki sklepowe
Ostatnio zmieniony 01 lut 2022, 22:25 przez podsiadlo, łącznie zmieniany 2 razy.
podsiadlo
newbie

Postautor: korner23 » 17 lis 2020, 2:33

Zdecydowanie tak. Uwierz mi że spłacisz to znacznie szybciej niż ci się wydaje, a jak jeszcze zamontujesz sobie akumulatory przechowujące prąd przez całą noc, to masz zerowe rachunki za prąd i ogrzewanie. Polecam ci zapoznać się z ofertą tej firmy jak szukasz kogoś sprawdzonego: INSTAPV Fotowoltaika Śląsk.
korner23
greenhorn

Postautor: armatus » 18 lis 2020, 7:52

Jak najbardziej inwestycja w takie źródłą energii to świetne rozwiązanie

Postautor: Beatrycze5 » 15 sty 2021, 11:55

A może mi ktoś wyjaśnić, jaka się różnica między panelami słonecznymi a panelami fotowoltaicznymi? Mam znajomego, który przeszedł szkolenie z fotowoltaiki i namawia mnie na to rozwiązanie
Beatrycze5
junior fellow

Postautor: BogdanusieeeK » 17 sty 2021, 13:50

Teraz jest mało słońca to raczej nie opłaca się tego montować...
BogdanusieeeK
newbie

Postautor: Josicka » 04 lut 2021, 20:37

Taka inwestycja jak najbardziej się opłaca, możesz zobaczyc dlaczego tutaj https://instapv.pl/
Josicka
greenhorn

Postautor: Formica1234 » 15 lut 2021, 18:26

Chciałbym Wam polecić fotowoltaika Poznań, gdzie znajdziecie ofertę firmy Solarikon, która dostarcza energię odnawialną do Waszych domów. Nowoczesne rozwiązania fotowoltaiczne, pozwolą Wam oszczędzić wydatki na energię elektryczną.
Formica1234
newbie

Postautor: Dumka222 » 13 kwie 2021, 10:26

Fotowoltaika to chyba instalacje przyszłości, teraz gdzie się nie pójdzie to jest montowana. W firmach, w domach itd. My mamy instalacje zamontowana przez firme https://passive-instal.pl/ i oszczednosc jaka mozna uzyskac dzieki takim panelom jest naprawdę spora i robi wrażenie szczegolnie w sloneczne dni
Dumka222
junior fellow

Postautor: monika082 » 21 kwie 2021, 12:09

Ostatnimi czasy bardzo popularna stała się fotowoltaika i sama zastanawiam się, czy nie zainwestować w kupno i montaż paneli. Znalazłam ofertę firmy https://eeef.pl/ . Może macie z nimi jakieś doświadczenia? Polecilibyście? Ogólnie miałem okazję czytać bardzo dobre opinie na ich temat.
monika082
junior fellow

Postautor: malkontentis » 21 kwie 2021, 12:51

A sprawdzaliście w tej firmie ECD , mają świetne opinie na rynku. Wiem że to sprawy instalacji podchodzą bardzo uczciwie, jeśli dojdzie do opóźnienia to nawet obniżają jej cenę. Mają konkurencyjne stawki - 1 kWp kosztuje u nich jakieś 2600 zł brutto i to już na gotowo. W instalacjach korzystają tylko ze sprawdzonych marek, dzięki temu instalacja dłużej pozostaje niezawodna.
malkontentis
greenhorn

Postautor: belskiy » 21 kwie 2021, 16:44

Najbezpieczniejsze są panele słoneczne.
Awatar użytkownika
belskiy
newbie

Postautor: Mikolajek824 » 04 maja 2021, 8:30

Myślę, że w dzisiejszych czasach coraz więcej ludzi dostrzega potencjał jaki niesie w sobie zastosowanie fotowoltaiki. Cieszę się, że jest to również dostrzegane przez różnych przedsiębiorców, którzy takie panele montują na swoich siedzibach. W sumie nie ma co im się dziwić jak robią takie fajne /oferta/dla-firmy/. Co o tym sądzicie?
Mikolajek824
newbie

Postautor: patka34 » 10 maja 2021, 9:20

Osobiście jestem zdania, że panele słoneczne i ogólnie fotowoltaika, to bardzo dobry pomysł. Swoją drogą muszę wam powiedzieć, że razem z mężem postawiliśmy na to rozwiązanie, jakiś już czas temu. Szukaliśmy jednak najpierw w internecie informacji, które trochę by nam przybliżyły ten temat. Szukaliśmy to tu, to tam, ale w końcu udało nam się znaleźć dobre źródło wiedzy. Tak po prawdzie, to mam w tym miejscu na myśli dokładnie ten https://www.hewalex.pl/ internetowy adres. Cały proces opisany jest krok po kroku, dokładnie tak, jak powinno to wyglądać. Od razu wiadomo także, co wchodzi w skład takiej instalacji. Można nawet skorzystać ze specjalnego kalkulatora, który jeszcze lepiej pozwala zorientować się w całym zagadnieniu. Uważam, że to naprawdę przydatne wiadomości, które warto poznać, jak myśli się o fotowoltaice i ogólnie o pozyskiwaniu energii elektrycznej ze słońca. Tak przy okazji, korzystacie już z tej technologii u siebie, czy dopiero ją rozważacie? Napiszcie, jak to u was wygląda!
patka34
newbie

Postautor: artur123 » 08 cze 2021, 10:02

Jeśli szukacie do domu fajnych ładnych paneli to mam dla was super strone panele podłogowe - mocne i grube w dobrej cenie tutaj znajdziecie mnóstwo pięknych nowoczesnych paneli i to w atrakcyjnych cenach
artur123
fellow

Postautor: vlord » 01 cze 2022, 19:47

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken