Szkoła anglojężyczna w Warszawie

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Szkoła anglojężyczna w Warszawie

Postautor: nataliagli » 11 paź 2021, 12:36

Niedługo wracamy z UK z córka, która ma 8 lat na stałe do Polski. I szukam dla niej szkoły w Warszwie. NIe chcę aby zapomniała język tak wiec biorę pod uwagę zapisanie do szkoły anglojęzycznej. Czy możecie polecić dobrą szkołę w mieście?
Awatar użytkownika
nataliagli
greenhorn

Re: Szkoła anglojężyczna w Warszawie

Postautor: kasia24o » 11 paź 2021, 13:06

Polecam zapisanie do Thames British School : https://thamesbritishschool.pl/ Na stronie są opisane zasady rekrutacji. Zgadzam się z Twoim myśleniem, sama również nie chciałabym aby moje dziecko zatraciło takie cenne umiejętności Obecnie mówi pewnie bardzo dobrze, aczkolwiek język można łatwo zapomnieć. Szczególnie jeśli nie używa się go na co dzień. A umiejętności językowe są w obecnych czasach podstawą w większości poważnych firm.

Moja córka wprawdzie nie mieszkała w UK, ale chodzi do tej szkoły podstawowej. Wiem, że gdyby nie miała na co dzień kontaktu z dziećmi anglojęzycznymi oraz jeśli nie miałaby prowadzonej nauki w ten sposób, to na pewno nie opanowałaby języka w takim stopniu, w jakim włada nim na co dzień.
Awatar użytkownika
kasia24o
greenhorn

Postautor: stonoga » 18 paź 2021, 13:40

A skoro już jesteśmy przy nauce języka angielskiego, to czy ktoś z z Was uczył się może kiedyś angielskiego on-line? Ja ostatnio widziałam na stronie internetowej https://www.profi-lingua.pl/kursy-jezyk ... ski/online, że na przykład Szkoła Językowa ProfiLingua takie kursy organizuje. Jak sądzicie, warto się tam zapisać?
stonoga
junior fellow

Postautor: eska1 » 12 sty 2022, 0:11

Online to ja się uczę języka angielskiego i nawet dobrze mi idzie. Największa w tym zasługa kursu metodą aktywnego mówienia, o którym dowiedziałam się ze strony https://www.youtube.com/watch?v=Ax2f-0Kiudo . Te różne filmiki jakie tam są też warto obejrzeć, dużo się można nauczyć. Sama metoda tego kursu jest super, bo nie jest nudna ani trudna, wręcz przeciwnie.
eska1
junior fellow

Postautor: vlord » 02 cze 2022, 13:42

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken