Szukam imienia dla kota

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Szukam imienia dla kota

Postautor: nataliagli » 22 kwie 2021, 9:20

Dziewczyny, jakieś pomysły na imię dla małej kotki? Niedawno ją przywieźliśmy, ale pomysłów brak
Awatar użytkownika
nataliagli
greenhorn

Re: Szukam imienia dla kota

Postautor: kasia24o » 22 kwie 2021, 11:24

a nie myślałaś o czymś bardziej klasycznym? ja mam Zdzisławę (pani weterynarz mówi Zdziska ). dla kota pasują tez imiona takie jak Mirka, Frania, Stasia
podobno koty tez powinny mieć szeleszczące imiona, wtedy łatwiej reagują ;)

Na tej stronie są również podane różne imiona kotów - poczytaj sobie, możę akurat jakieś imię Ci się spodoba i zechcesz tak nazwać swojego zwierzaka.
Mój kot nazywa sie Frania ;) Od razu spodobało jej się to imie bo zaczeła praktycznie natychmiastowo do mnie przybiegać.
Awatar użytkownika
kasia24o
greenhorn

Postautor: raku » 23 lip 2021, 10:13

Może Kasia? Mój chrześniak tak nazwał jednego. A skoro o zwierzętach w domu.... To na pewno rybki możemy zaliczyć do zwierząt domowych, choć są one raczej takim dla nas rozwiązaniem ogólnym, bo tych zwierzaczków przytulać się nie da. Mam na myśli to, że jednak mimo wszystko warto zadbać o zdrowie takich rybek i nie wyciągać ich z wody. A mimo to często akwarium na wymiar https://akwarlux.pl/ zamawiamy. To dodatkowy element dekoracyjny. Oczywiście kotki miałyby w takim zabudowanym akwarium lepszą zabawę.
raku
newbie

Postautor: Jolka81 » 23 paź 2021, 14:15

A masz już kuwetę dla niego? Jeśli nie, na stronie: https://www.e-sas.pl/kuwety jest oferta, w której kuwety są dostępne w szerokim wyborze i rozsądnych cenach. W sklepie są także dostępne żwirki, więc kupisz tutaj wszystko co niezbędne do higieny kotka.
Jolka81
greenhorn

Postautor: amelkaaa » 03 lis 2021, 15:52

Ja właśnie też, bo adoptowałam kotka. Teraz jeszcze planuję odwiedzić klinikę weterynaryjną https://wetiwona.pl/ , poniewaz musiałabym mojego pupila poddać kastracji. Słyszałam, że ta klinika jest najlepsza, także właśnie planuje się do nich zgłosić. Bo mają odpowiednie sprzęty, doświadczenie i wiedzę.
amelkaaa
junior fellow

Postautor: vlord » 02 cze 2022, 14:24

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken