jossi11 pisze:Z tego co wiem w warszawskim English For You stosują tę metodę od początku działalności tej szkoły, czyli więcej niż 10 lat. Chodziłem tam w zeszłym roku, metoda jest dość skuteczna, choć wiele zależ y od nas. Moż na poprawić się w mówieniu jeż eli po zajęciach z polskim lektorem powtórzymy słówka do konwersacji z nativem.
gosciu:) pisze:najlepsze zeby sie przelamac i zaczac mwoic to jest:
pomysl sobie ze chcesz pogadac z kims co mowi tylko po ang...
zacznij mowic nawet z bledami...
bo on nie mowi po polsku ty troszke po ang i mozecie sie komunikowac bez tego siedzieli byscie i patrzeli na siebie?
licza sie starania...ludzie zrozumieja ze to sa twoje poczatki...
ja mialem tez bariere...ale zostalem wywalony na gleboka wode i musialem gadac:D
raki12 pisze:jossi11 pisze:Z tego co wiem w warszawskim English For You stosują tę metodę od początku działalności tej szkoły, czyli więcej niż 10 lat. Chodziłem tam w zeszłym roku, metoda jest dość skuteczna, choć wiele zależ y od nas. Moż na poprawić się w mówieniu jeż eli po zajęciach z polskim lektorem powtórzymy słówka do konwersacji z nativem.
Czyli metoda sprawdzona w praktyce
siesta pisze:Metoda metodą, ale liczy się takż e własne podejście do tematu
jossi11 pisze:Z tego co wiem w warszawskim English For You stosują tę metodę od początku działalności tej szkoły, czyli więcej niż 10 lat. Chodziłem tam w zeszłym roku, metoda jest dość skuteczna, choć wiele zależ y od nas. Moż na poprawić się w mówieniu jeż eli po zajęciach z polskim lektorem powtórzymy słówka do konwersacji z nativem.
aaaaaania pisze:Żeby mówić, trzeba znać słowa - niby proste, prawda? Ja uczyłam się kiedyś z karteczkami, teraz z metodą SuperMemo. Z angielskiego mam CAE i na tym poprzestałam, wystarczy
Zainwestuj w konwersacje z lektorem, najlepiej przez skype, bo tanio, wygodnie, a jak się z lektorem na skype spotkasz 1 do 1 to nie ma opcji, ż ebyś nie mówił. taka nauka jest super intensywna i bardzo motywująca - ja na pierwszych konwersacjach z hiszpańskiego miałam wraż enie ż e już całkiem nieźle mówię po hiszpańsku Good luck
alg11 pisze:Zgadza się ja jednak uważ am, ż e liczy się też trochę atmosfera gdzie prowadzone są zajęcia, a klubik English For You bardzo sprzyja otwarciu się na mówienie
maggi2 pisze:Jeż eli chodzi o barierę w mówieniu to w Warszawie zdecydowanie są ekspertami w English For You, gdyż oferują kursy, ggzie w każ dej grupce jest Native. Zawsze współpracuje z polskim lektorem.
maggi2 pisze:Jeż eli chodzi o barierę w mówieniu to w Warszawie zdecydowanie są ekspertami w English For You, gdyż oferują kursy, ggzie w każ dej grupce jest Native. Zawsze współpracuje z polskim lektorem.
mozka12 pisze:maggi2 pisze:Jeż eli chodzi o barierę w mówieniu to w Warszawie zdecydowanie są ekspertami w English For You, gdyż oferują kursy, ggzie w każ dej grupce jest Native. Zawsze współpracuje z polskim lektorem.
Uczyłem się w tej szkole, rzeczywiście bardzo dobra metoda ten system dualny
Anonymous pisze:System dualny, jakiś czas temu udało mi się z powodzeniem wypróbować właśnie w English For You, warty spróbowania
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości