Darmowy serwis z pot꿅ną bazą wideo-lekcji angielskiego

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Darmowy serwis z pot꿅ną bazą wideo-lekcji angielskiego

Postautor: ferenc » 19 paź 2012, 20:46

Chodzi tu o engvid.com. Znalazłem ten anglojęzyczny serwis już… jakiś czas temu i szybko stał się jedną z moich ulubionych zakładek. Jego ideą jest dawanie moż…liwości nauki angielskiego dla wszystkich chętnych za darmo, dlatego polecam go tym, którzy poszukują ciekawych rozwiązań do nauki w sieci. Jeż…eli chcielibyście dowiedzieć się o nim czegoś więcej to tutaj ktoś zadał sobie trochę trudu i przygotował fajny opis serwisu na blogu. :)
ferenc

Re: Darmowy serwis z pot꿅ną bazą wideo-lekcji angielskiego

Postautor: del_piero » 20 paź 2012, 19:15

Dobra opcja z tym serwisem, moż…na w przyjemny sposób ćwiczyć rozumienie inglisza ze słuchu. Dzięki za info, wcześniej nie znałem nic podobnego i nawet nie zastanawiałem się, ż…e coś takiego moż…e być w necie.
del_piero

Postautor: bronekka » 21 paź 2012, 14:15

Jak wchodziłem to nie spodziewałem się jakichś kokosów, ale pooglądałem parę wideo i przyznam, ż…e mi się podoba rozwiązanie. Szkoda trochę, ż…e to tylko po angielsku, ale jak ktoś już… ma średniozaawansowaną znajomość języka to powinien rozumieć bez problemów. Moż…na się poczuć jak w szkole językowej z nativem :P
bronekka

Postautor: paciur » 22 paź 2012, 11:17

Ja już… z tego od pewnego czasu korzystam jako dodatek do nauki, jedno wideo dziennie i poprawia się rozumienie ze słuchu.
paciur

Postautor: KamilKuczynski » 23 paź 2012, 18:32

T kategoria wydaje mi się ciekawa: http://www.engvid.com/topic/tips/

Dzięki za link. W wolnym czasie na pewno go sprawdzę. :)
"7 zasad szybkiej nauki angielskiej wymowy"-Dowiedz się jak swobodnie komunikować się po angielsku.
Kurs angielskiego na mp3"
KamilKuczynski
junior fellow

Postautor: radamek » 24 paź 2012, 23:25

Wydaje się ciekawe po kilku filmikach, ale będę jeszcze sprawdzał. Niektórzy lektorzy mówią bardzo wyraźnie, inni nieco mniej, ale z rozumieniem jest ok.
radamek

Postautor: Zenek_pompa » 10 lis 2012, 17:08

ferenc dzięki stary, czegoś takiego szukałem, bo właśnie planuję wyjazd za granicę, a i język opłacałoby się przypomnieć, najlepiej bezkosztowo :P
Zenek_pompa

Postautor: ferenc » 20 lis 2012, 1:02

Cieszę się, ż…e spodobała Wam się stronka, jak jeszcze coś kiedyś znajdę podczas buszowania w internetach to podrzucę. Najlepiej jakby mi się udało znaleźć coś podobnego z niemieckiego to miałbym już… niemalż…e pełnię szczęścia. :)
ferenc

Postautor: pampka » 09 gru 2012, 21:31

Fajne, tylko ż…eby była motywacja do włączania tego codziennie i oglądania chociaż… przez kilkanaście minut wykłądów to moż…e by coś z tego było.
pampka

Postautor: adsensem » 29 gru 2012, 21:14

Od Nowego Roku się za to wezmę, postaram się w ramach postanowienia poświęcać godzinę dziennie i zobaczę czy będą efekty.
adsensem

Postautor: english... » 20 lut 2013, 18:18

Ferenc - bardzo pomocne materiały, fajnie, ż…e o tym piszesz,
bo wiele osób szuka tego typu nagrąń video w Internecie.

junior fellow

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 22:37

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricatorjuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken