temat pracy , pls

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

temat pracy , pls

Postautor: nia » 28 wrz 2009, 8:14

Bardzo prosze o pomoc
czy to zdanie jest prawidlowe?-ma to byc temat pracy dyplomowej
The prosecutor in criminal cases.
The analysis of the regulations in polish law in comparative context to the American legal system and European regulations

a chodzilo mi o : analiza regulacji wystepujacych w prawie polskim na tle rozwiazan przyjetych w prawie amerykanskim i regulacjach Unii Europejskiej

Thanx in advance for help;)
nia

Re: temat pracy , pls

Postautor: nia » 28 wrz 2009, 8:16

jak ktos z Was ma jakis pomysl bede wdzieczna za rady
nia

Postautor: maerad » 30 wrz 2009, 16:31

Ja zmieniłabym trochę drugi człon tematu na :

The comparative studies of the regulations in Polish law, American legal system and the European Union.
maerad

Postautor: nia » 30 wrz 2009, 23:28

maerad pisze:Ja zmieniłabym trochę drugi człon tematu na :

The comparative studies of the regulations in Polish law, American legal system and the European Union.

Dzieki!!!
ale.....
dlaczego comparatives studies? myslalam ze ten termin jest zastrzezony dla nazwy przedmiotu, prgramu studiow danej dziedziny np. comparative studies os family law?
a nie analizy porownawczej???

aaa i jescze jedno pyt to juz bardziej banalne kiedy sie stawia "THE" w tytulach prac, dziel...
The prosecutor...
The comparatives studies/ The analysis of the regulation in Polish law, THE? (czy bez?) american legal sytsem and THE ?? European Union
nia

Postautor: Merix2009 » 18 paź 2009, 0:50

Wszystkie powyż…sze tłumaczenia są niespójne.

analiza regulacji wystepujacych w prawie polskim na tle rozwiazan przyjetych w prawie amerykanskim i regulacjach Unii Europejskiej

An analysis of provisions in Polish law presented in connection with the solutions adopted in American law and regulations of the European Union.
Merix2009