Adwokaci

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Adwokaci

Postautor: angielskinaplus » 18 sty 2020, 22:43

Hej, chciałabym krótko wam opowiedzieć o moich adwokatach. W Gliwicach jest jedna naprawdę świetna kancelaria. Zajmują się rozwodami i sprawami karnymi, Jest to Kancelaria Adwokacka Wojas Pawlak. Ja akurat miałam niezbyt przyjemną rozprawę. Była to wielka walka o majątek, jak i o dzieci. Mój były już mąż nie chciał ustąpić, a przez tak wiele lat miał wszystko gdzieś. Masakryczna historia. Ale na szczęście Państwo Wojas okazali się być bardzo skuteczni.
angielskinaplus
junior fellow

Re: Adwokaci

Postautor: mecYNAsek » 19 sty 2020, 9:50

Ja nigdy nie korzystałem jeszcze z pomocy adwokata.
mecYNAsek
newbie

Postautor: Fuzz » 17 maja 2020, 18:57

Ja nigdy nie korzystałem jeszcze z pomocy adwokata.
Ale jeżeli będziesz potrzebował kogoś sprawdzonego to wiem że warto skontaktować się z ich kancelarią https://kancelariaea.pl/ Ostatnio pomogli mojej znajomej w skomplikowanej sprawie, a wiem że stanęli na wysokości zadania bo sprawę wygrała i bardzo sobie chwaliła współpracę z nimi.
Fuzz
junior fellow

Postautor: Filip0121 » 18 maja 2020, 15:47

W internecie znajdziesz mnóstwo adwokatów. Wystarczy chwile poszukać.
Filip0121
newbie

Postautor: stonoga » 12 mar 2021, 9:05

Ja ostatnio szukałam jakieś dobrej kancelarii zajmującej się prawem rodzinnym w Krakowie. Udało mi się w ten sposób trafić na ofertę Kancelarii Gawor na stronie internetowej gaworkancelaria.pl/klinika-prawa-rodzinnego/. Jak się okazało, prawnicy mogą pomóc nie tylko przy rozwodach, ale również przy przywróceniu władzy rodzicielskiej, podziale majątku czy też ustaleniu alimentów. Nie wiem, jak Wy, ale ja uważam, że warto z takiej profesjonalnej pomocy prawnej korzystać, jeśli ma się jakiś problem.
stonoga
junior fellow

Postautor: tomi22 » 16 mar 2021, 11:10

Często żeby nie pomoc adwokatów, to trudno byłoby rozwiązać różnego rodzaju problemy. A takie mogą być naprawdę różne. Sam korzystałem z profesjonalnej pomocy prawnej, a zgłosiłem się do kancelarii adwokackiej Węgłowski w Szczecinie. Specjalizują się w różnych dziedzinach prawa, mają wiedzę i doświadczenie. Dlatego bez obaw powierzyłem im moją sprawę, którą zajęli się jak trzeba.
tomi22
newbie

Postautor: Lwiątko91 » 16 mar 2021, 13:35

Ostatnio trafiłam na taki artykuł o organizacji imprezy masowej w epidemii koronawirusa i myślę, że jakby ktoś zorganizował "nielegalnie" jakąś imprezę, to mogłaby się przydać pomoc adwokata ;) (mówiąc pół żartem, pół serio)
Lwiątko91
junior fellow

Postautor: TenJaneczek » 17 mar 2021, 13:11

Wydaje mi się, że adwokaci teraz mają bardzo dużo pracy.
TenJaneczek
newbie

Postautor: vlord » 30 maja 2022, 23:50

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricatorjuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken