Czytaj po angielsku - warto wybrać ciekawą anglojęzyczną lekturę napisaną stosunkowo prostym językiem i czytać! Jest to świetna okazja do poszerzenia słownictwa (warto czytając mieć pod ręką słownik) i szybkiego oswojenia się z językiem.
Niewydolny system
KamilKuczynski pisze:Moim zdaniem poza nieskutecznymi metodami problemem jest takż e ilość czasu. Aby w miarę szybko się nauczyć języka obcego należ y się go uczyć po godzinę lub 2 dziennie.
kasiek15 pisze:KamilKuczynski pisze:Moim zdaniem poza nieskutecznymi metodami problemem jest takż e ilość czasu. Aby w miarę szybko się nauczyć języka obcego należ y się go uczyć po godzinę lub 2 dziennie.
Jest szansa, ż e godzina czy dwie SAMODZIELNEJ nauki języka w domu przyniesie zamierzony efekt? Na co najlepiej zwracać uwagę?
KamilKuczynski pisze:Czytaj po angielsku - warto wybrać ciekawą anglojęzyczną lekturę napisaną stosunkowo prostym językiem i czytać! Jest to świetna okazja do poszerzenia słownictwa (warto czytając mieć pod ręką słownik) i szybkiego oswojenia się z językiem.
kasiek15 pisze:KamilKuczynski pisze:Moim zdaniem poza nieskutecznymi metodami problemem jest takż e ilość czasu. Aby w miarę szybko się nauczyć języka obcego należ y się go uczyć po godzinę lub 2 dziennie.
Jest szansa, ż e godzina czy dwie SAMODZIELNEJ nauki języka w domu przyniesie zamierzony efekt? Na co najlepiej zwracać uwagę?
kopcia666 pisze:Ja uczę się czytając, słuchając i oglądając po angielksu. Mam spory zasób słów ale problem z tworzeniem zdań co właśnie wiąże się z małym osłuchaniem języka.
asik6 pisze:ja proponuje kurs według mnie najlepsze wyjście
Withir pisze:Obecnie jeśli tylko mamy chęci można spokojnie uczyć się angielskiego na własną rękę. Jest pełno materiałów: książek, kursów online, nagrań całych lekcji na youtube, blogów językowych, fiszek, ćwiczeń z gramatyki. Kiedy są rzeczy z którymi internet nam nie pomoże bierzemy prywatne lekcje. Na pewno nie zbankrutujecie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości