problemy z snem

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

problemy z snem

Postautor: monika49 » 04 mar 2020, 14:49

Cześć, miewacie problemy z snem? Ja ostatnio właśnie tak mam i przez to ciężko funkcjonuje mi się w dzień. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Myślę, że i tak wybiorę się do psychiatry bo to chyba ze stresu tak mam :/. Słyszałam, że PsychoMedic w Łodzi ma super psychiatrów.
monika49
junior fellow

Re: problemy z snem

Postautor: Radzka » 04 mar 2020, 15:48

a jakieś tabletki na sen brałaś? może warto zacząć od ziołowych, jak nie pomoże to warto udać się po poradę do lekarza
Radzka
greenhorn

Postautor: Radzka » 04 mar 2020, 15:50

"Cześć, miewacie problemy z snem? Ja ostatnio właśnie tak mam i przez to ciężko funkcjonuje mi się w dzień. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Myślę, że i tak wybiorę się do psychiatry bo to chyba ze stresu tak mam :/. Słyszałam, że PsychoMedic w Łodzi ma super psychiatrów."

A tabletki na sen próbowałaś? Warto zacząć od delikatnych, ziołowych, jak nie pomoże to wato udać się do lekarza, celem ustalenia przyczyny oraz zastosowania odpowiedniego leczenia
Radzka
greenhorn

Postautor: patka34 » 11 maja 2021, 9:23

Jak najbardziej, problemy ze snem mogą się przydarzyć. Nie wiem natomiast, czy wiecie, ale przyczyną bezsenności może być zbyt niski poziom melatoniny. Melatonina to taki hormon produkowany głównie przez szyszynkę. Jako ciekawostkę mogę dodać, że ma swoją bardzo ważną rolę w regulacji biologicznego rytmu okołodobowego. Wiem, to wszystko, bo przeczytałam ten interesujący https://melatonina.pl/akademia-snu/mela ... -ciemnosci artykuł. Wam także polecam poczytać i zadbać o swój zdrowy sen już dzisiaj!
patka34
newbie

Postautor: King_Tomek » 11 maja 2021, 9:33

Od pewnego czasu mam problemy ze snem, ale podejrzewam że to jest po prostu kwestia mojego przepracowania. Muszę przetrwać teraz ten gorący okres w pracy i wszystko powinno wrócić do normy :)

___
lumihome
King_Tomek
newbie

Postautor: artur123 » 11 maja 2021, 18:04

Również mam spore problemy ze snem.

botoks wrocław
artur123
fellow

Postautor: Felicjan_King » 12 maja 2021, 9:30

Myślę, że problemy ze snem dotykają teraz bardzo dużą ilość osób. Na pewno ma to związek z naszym, szybkim trybem życia. Nie wiem jak temu przeciwdziałać.

___
MIHEL
Felicjan_King
newbie

Postautor: eska1 » 22 cze 2021, 16:33

Bezsenność to duży problem, który wpływa bardzo negatywnie na codzienne funkcjonowanie. Zwłaszcza jeśli trwa już jakiś czas. Ważne jest to, żeby znaleźć przyczynę takiego stanu rzeczy, a te mogą być różne. Też polecam artykuł https://www.centrumdobrejterapii.pl/mat ... czesnosci/ na temat bezsenności, skąd się bierze, jakie są jej skutki. Warto przeczytać, zwłaszcza jeśli was też ten problem dotyczy.
eska1
junior fellow

Postautor: freyamartin » 23 cze 2021, 8:57

I have also insomnia, I keep awake the whole night and cannot sleep. The doctor said to me that sleeping is most important in geriatric pregnancy means advanced maternal age pregnancy Does anyone have suggestions for me?
freyamartin
newbie

Postautor: PatrycjaS123 » 23 cze 2021, 10:37

Ja ostatnio też borykałam się z takim problemem, generalnie nic mi nie pomagało. Lekarz przepisywał mi jakieś leki, ale nie szczególnie dobrze się po nich czułam. Finalnie na szczęście trafiłam na Natural Pharmaceuticals, mają tam taki produkt na dobry sen. Ogólnie po całej tej sytuacji doszłam do wniosku, że jednak te najbardziej naturalne suplementy są najlepsze i rzeczywiście mi pomogły.
PatrycjaS123
newbie

Postautor: jolkajola » 28 wrz 2021, 12:18

a czy macie może takie informacje ile człowiek wytrzyma bez snu?
Bardzo mnie to ciekawi ale chciałabym uzyskać rzetelną informację :)
jolkajola
greenhorn

Postautor: DonerLar » 31 paź 2021, 20:09

Problemy związane ze snem mogą być skutkiem chorób, o których możemy nie wiedzieć. Ze swojej strony polecam badanie poprzez rezonans magnetyczny https://radiomedica.pl/ , które pozwoli na zdiagnozowanie szkodliwych chorób we wczesnych stadiach rozwoju.
DonerLar
newbie

Postautor: Ania194 » 22 sty 2022, 8:17

Wszystkim osobom zainteresowanym tematem chciałbym polecić stronę https://recepty24.com/e-recepta/ , na której w każdej chwili możecie zacząć e-konsultację i dowiedzieć się co z Waszym zdrowiem. W ciągu kilku minut, bez wychodzenia z domu możecie uzyskać zwolnienie lekarskie i e-receptę.
Ania194
junior fellow

Postautor: vlord » 02 cze 2022, 1:35

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
http://journallubricator.ruсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken