Czy warto wybrać się na terapię dla par w Warszawie

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Czy warto wybrać się na terapię dla par w Warszawie

Postautor: kasia24o » 28 maja 2019, 10:26

Ciekawi mnie czy ktoś może chodził na terapię dla par i czy taka terapia mu dużo dała.... Czy Waszym zdaniem warto jest się na cos takiego zapisać? I jak przebiega?

Poza tym jaki ośrodek w Warszawie polecicie?
Awatar użytkownika
kasia24o
greenhorn

Re: Czy warto wybrać się na terapię dla par w Warszawie

Postautor: nataliagli » 28 maja 2019, 13:10

W Warszawie mogę polecić Ci strefę myśli z uwagi na to,ze sama tam chodziłam i mi terapia bardzo pomogła:
http://strefamysli.pl/psychoterapia-par-i-malzenstw/
Psychoterap pomaga zrozumieć źródła trudności - psychoterapeuta jest w stanie spojrzeć na Was z boku oraz ocenić w czym jest największy problem. Dzięki niej obie osoby zyskują narzędzia do samodzielnego rozwiązywania konfliktów. Mielismy największy problem z kłóceniem się bo wyciągaliśmy najwieksze działa. Obecnie jesteśmy w stanie podejść do tego bardziej zimno i nie tak emocjonalnie i staramy się tak siebie nie ranić.

Mogę napisać, ze odbudowała sie pomiędzy nami więź.
Awatar użytkownika
nataliagli
greenhorn

Postautor: Cecylka_S » 16 wrz 2019, 12:58

Jeżeli podstawą problemów jest alkohol (co niestety jest najczęstsze), dobre efekty daje również terapia w ośrodkach leczenia uzależnień. Poczytajcie sobie tutaj na ten temat.
Cecylka_S
junior fellow

Postautor: zeberka » 01 paź 2019, 12:01

My chodziliśmy na terapię par ale zdecydowaliśmy się na terapię w Poznaniu. Bardzo pomogła nam wykwalifikowana pani psycholog. Wszystkie informacje o ich ofercie znajdziecie tu: https://poznanie-psychoterapia.pl/terapia-par/.
zeberka
junior fellow

Postautor: Angy90 » 01 cze 2020, 2:18

Mój mąż niestety nie chciał iść do specjalisty z naszym problemem. Po prostu nie miał sobie nic do zarzucenia. W końcu postanowiłam pójść sama do dr Rudasia. Nie czułam się już szczęśliwa w związku, a także w obecnym życiu. Za to Pan doktor pomógł mi w wielu moich zachowaniach, przez co mąż zauważył poprawę i wreszcie skusił się na terapię małżeńską.
Angy90
newbie

Postautor: anianerka » 19 lis 2020, 13:07

oczywiście, że warto! taka terapia może znacząco zmienić wasze małżeństwo na lepsze. Polecam wybrać się do Kliniki Psychomedic w Warszawie, gdyż placówka cieszy się bardzo dobrymi opiniami. Do każdej pary specjalista podchodzi indywidualnie, dobierając pod nich plan terapii i działania. Myślę, że to świetne miejsce, gdzie można zażegnać kryzys. Polecam zajrzeć na ich stronę https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa/
anianerka
greenhorn

Postautor: Piotr Lam » 21 lis 2020, 3:39

Kiedy terapia nic nie daje, nie warto utrudniać sobie życia i może najlepszym wyjściem jest rozwód. Adwokat Tychy jest miejscem, do którego możesz zwrócić się o pomoc.
Piotr Lam
newbie

Postautor: dominika123 » 24 sty 2022, 8:19

warto czasami ratowac zwiazek, nie zawsze rozwod jest tym co powinno nastapic

Postautor: vlord » 31 maja 2022, 9:42

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken