Opony całoroczne?

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Opony całoroczne?

Postautor: Kamil80 » 28 gru 2021, 10:42

Tak sobie myślę, czy przypadkiem dobre,ale takie serio dobre dobre,opony całoroczne, jak np: bridgestone weather control a005 nie byłyby lepsze, niż średnie opony zimowe, takie za 200 zł za oponę? Wiadomo, różnica w cenie jest duża, ale jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że nie będziemy wtedy potrzebować robić 2x do roku przekładek opon i płacić za ich przechowanie- to po kilku latach to się zwróci. Co o tym myślicie?
Kamil80
greenhorn

Re: Opony całoroczne?

Postautor: wotciarz » 29 gru 2021, 13:46

hmm policzmy:
- koszt przekładki+wyważenie = około 100-150zł
- przechowanie opon - około 100 zł
Czyli masz załóżmy te 250 zł na pół roku - czyli 500 zł rocznie.
Jak kupisz dobre opony całoroczne, to te 5 lat pojeździsz raczej spoko. Jeśli nie mieszkasz na jakiejś głębokiej wsi,to wg mnie lepsze są opony całoroczne, niż 2 komplety na zmianę. No chyba, że zmieniasz sam i masz gdzie je przechować?
wotciarz
junior fellow

Postautor: Kamil80 » 02 sty 2022, 12:53

Nie no, piękna analiza! Przekonałeś mnie tym, Wotciarz! Dzięki za pomoc - już nie mam żadnych wątpliwości, tylko zamawiam opony całoroczne w takim razie. Nie, nie mam gdzie przechowywać opon - mieszkam w mieszkaniu bez piwnicy (ach to nowe budownictwo - zamiast piwnic garaże podziemne, a i to oczywiście nie dla każdego mieszkańca...). Faktycznie, lepiej co kilka lat wymienić opony całoroczne (lepsze, z górnej półki), niż kupować opony zimowe/letnie klasy ekonomicznej i płacić za przechowanie i przekładanie ich 2x do roku.
Dzięki!
Kamil80
greenhorn

Postautor: Kazikdobry » 17 lut 2022, 12:57

Gdzie przechowujecie opony?
Nie każdy jest szczęściarzem i ma garaż?!!

fellow

Postautor: amelkaaa » 25 lut 2022, 18:28

Bardzo ważne jest to, aby dopasować do swojego pojazdu odpowiednie opony, ponieważ chodzi tutaj o jakość, a przede wszystkim też bezpieczeństwo. Warto sobie sprawdzić zatem na stronie alleopony24.pl - jakie świetne opony możecie zakupić dla siebie, bo tam macie konkretny wybór.
amelkaaa
junior fellow

Postautor: vlord » 01 cze 2022, 17:50

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken