Czym pomalować meble drewniane?

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Czym pomalować meble drewniane?

Postautor: wotciarz » 27 lut 2022, 20:03

hejka, przychodzę z pytaniem. Zbliża się wiosna i planuję odświeżenie drewnianych mebli na tarasie. Jakie farby do drewna sprawdzają się do tego najlepiej? Zależy mi na takiej, żeby tez od razu zaimpregnowała drewno przed szkodnikami i zła pogodą. Macie jakieś sprawdzone produkty?
wotciarz
junior fellow

Re: Czym pomalować meble drewniane?

Postautor: Kamil80 » 28 lut 2022, 23:06

No faktycznie jak to ma być do mebli na zewnątrz to warto wybrać dobra farbę. Ja w zeszłym roku robiłem meble z palet i malowałem je farbą z Dekorala. Wyszło spoko, ładnie pokryła, nie ma żadnych smug. Meble stały całą zimę na tarasie i nic im nie jest, także farba dobra.
Kamil80
greenhorn

Postautor: hylia7044 » 15 mar 2022, 14:18

Jeśli szukacie nowych mebli to może sprawdźcie na stronę meble i agd do mieszkania to sklep internetowy gdzie można znaleźć meble do pokoju, sypialni czy salonu a także AGD wysokiej jakości. To dobra atrakcyjna oferta koniecznie się z nią zapoznajcie.
hylia7044
junior fellow

Postautor: ajjuna » 28 mar 2022, 11:21

Oj jeśli chodzi o malowanie mebli drewnianym, to niewiele na ten temat wiem. Gdyby ktoś z was poza malowaniem szukałby fajnych jakościowo akcesoriów do mebli, to warto sobie zerknąć na stronkę tej firmy https://rolhand.pl/akcesoria-meblowe/ .W swoim asortymencie mają szeroki wybór kolorów, rozmiarów, a także materiałów wykorzystanych do wykonania akcesoriów do mebli.
ajjuna
junior fellow

Postautor: stonoga » 29 mar 2022, 8:48

Czasami zajmując się renowacją takich mebli warto również pomyśleć na przykład o wymianie prowadnic w szufladach ;) Na przykład prowadnice blum tip on można niedrogo zamówić na stronie internetowej https://ekorex.pl/prowadnice-blum-tip-on. A dzięki nim szuflada może działać jak nowa ;)
stonoga
junior fellow

Postautor: piotrek5467 » 29 mar 2022, 18:10

Są farby flugger do drewna https://homeparkjanki.pl/sklepy/flugger-farby o takie powinny być odpowiednie.
piotrek5467
junior fellow

Postautor: amelkaaa » 30 kwie 2022, 17:04

A ja tam nie mam głowy do odświeżania mebli, wolę kupić nowe. A teraz znalazłam super na stronie http://www.pinio.com.pl/oferta/dla-niem ... iemowlaka/ do pokoju mojego dziecka. Super, bo te meble są naprawdę porządnie wykonane z litego drewna. Także czuję, że będzie to udany zakup.
amelkaaa
junior fellow

Postautor: vlord » 31 maja 2022, 9:49

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken