pomoc psychologa dla dziecka

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

pomoc psychologa dla dziecka

Postautor: danna11 » 12 lis 2021, 23:06

Właśnie takiej pomocy szukam dla swojej 12-letniej córki. Chodzi smutna, mniej je, ale jak pytam co się dzieje, to mówi że wszystko ok. Nie chcę naciskać, ale nie mogę tak tego zostawić. Specjalista będzie wiedział jak do niej dotrzeć myślę. Kogo możecie w Warszawie polecić?
danna11
newbie

Re: pomoc psychologa dla dziecka

Postautor: tomi22 » 14 lis 2021, 10:27

Absolutnie nie można bagatelizować takich objawów. Tym bardziej, że z tego co piszesz to nie wygląda na to, żeby wszystko było ok. Może jakieś problemy w szkole, teraz się dużo słyszy, że dzieciaki sobie nie radzą. Sama pandemia, zdalne nauczanie negatywnie się odbiło na wielu z nas, nawet dorosłych.
tomi22
newbie

Postautor: ajjuna » 15 lis 2021, 9:53

Ja ze swoim synem chodzilam tutaj https://www.damian.pl/zdrowie-psychiczn ... dzieciecy/ do pani psycholog. Swietne podejscie, duzo empatii. Naprawde super.
ajjuna
junior fellow

Postautor: anli » 15 lis 2021, 11:50

Dochodzą do mnie bardzo złe informacje na temat stanu psychicznego polskich dzieci. To bardzo przygnębiające.
anli
junior fellow

Postautor: danna11 » 17 lis 2021, 23:29

Dochodzą do mnie bardzo złe informacje na temat stanu psychicznego polskich dzieci. To bardzo przygnębiające.
Też słyszałam na ten temat, dlatego sama nie chcę bagatelizować problemu. Chodzi o to, żeby znaleźć skuteczny sposób żeby córcia się otworzyła.
danna11
newbie

Postautor: eska1 » 21 lis 2021, 0:25

Jest coraz gorzej i coraz więcej osób w różnym wieku potrzebuje pomocy psychologa. Tylko najgorzej jak trzeba czekać nie wiem ile na wizytę. Dlatego ja ze swoim dzieckiem byłam w Psychomedic, nie czekaliśmy na wizytę praktycznie. Na https://psychomedic.pl/ możesz sprawdzić w jakich miastach mają swoje poradnie. Jest też możliwość korzystania z wideo konsultacji co zdecydowanie ułatwia sprawę, bo każdy niezależnie gdzie mieszka znajdzie tam pomoc.
eska1
junior fellow

Postautor: danna11 » 21 lis 2021, 23:35

Jest coraz gorzej i coraz więcej osób w różnym wieku potrzebuje pomocy psychologa. Tylko najgorzej jak trzeba czekać nie wiem ile na wizytę. Dlatego ja ze swoim dzieckiem byłam w Psychomedic, nie czekaliśmy na wizytę praktycznie. Na https://psychomedic.pl/ możesz sprawdzić w jakich miastach mają swoje poradnie. Jest też możliwość korzystania z wideo konsultacji co zdecydowanie ułatwia sprawę, bo każdy niezależnie gdzie mieszka znajdzie tam pomoc.
Dziękuję bardzo, skorzystam z pewnością. Widziałam na stronie, że w Warszawie też mają swoją poradnię. No i te szybkie terminy jak mówisz, że nie czekałaś. To też jest bardzo ważne.
danna11
newbie

Postautor: kkasiekk » 01 gru 2021, 1:29

Niestety coraz więcej dzieci ma autyzm i zespół Aspergera. Dlatego warto obserwować zachowania dzieci i w porę zareagować. Tutaj http://www.centrum-terapii.pl/ możecie umówić sie na diagnozę pod kątem autyzmu. Centrum Terapii Promitis prowadzi też terapię dla dzieci z autyzmem i ZA.
kkasiekk
junior fellow

Postautor: Ciastko81 » 21 gru 2021, 17:18

Może wypróbuj psychoterapii online, moim zdaniem będzie odpowiednia dla dziecka, będzie na pewno czuć się bardziej komfortowo. W tym artykule Wetalk możesz przeczytać o zaletach tego rodzaju terapii.
Ciastko81
greenhorn

Postautor: hylia7044 » 18 sty 2022, 9:57

Teraz brakuje już lekarzy specjalistów tyle jest problemów po tym nauczaniu zdalnym i izolacji.

Postautor: kingusia980 » 14 lut 2022, 17:04

Osobiście znam świetną poradnię psychologiczną, która pomogła synowi mojej koleżanki. Jeździła do różnych miejsc, ale stwierdziła, że tutaj https://www.ambulatoriumstresu.pl/ otrzymała taką pomoc, na jakiej jej zależało. Syn jej był bardzo nerwowy, wszystkim się zawsze stresował a oni nie umieli sobie z tym poradzić. Tutaj lekarze zadziałali od razu i w odpowiedni sposób, więc terapia przyniosła oczekiwane rezultaty. Trochę się zapoznałam z ich tematem i wiem, że pomagają nie tylko dzieciom, ale i dorosłym również.
kingusia980
newbie

Postautor: serela » 27 lut 2022, 23:36

Z mojej strony polecam panią Dominikę Burek to najlepszypsycholog dziecięcy Racibórz . Swego czasu syn mial ogromne problemy z nauką, kontrolą emocji, agresją i dopiero wizyty w gabinecie pomogły wyjść z tej sytuacji. Jestem bardzo wdzięczna za pomoc
serela
greenhorn

Postautor: oli9490 » 28 mar 2022, 14:23

A może taki https://kta.edu.pl/szkola/ ośrodek dla dzieci autystycznych Bydgoszcz? Myślę, że jak najbardziej takie miejsce, dla takich dzieci będzie odpowiednie, ponieważ znajdą tutaj wsparcie, możliwość rozwoju, jak i specjalistyczną i wykwalifikowaną pomoc. Koniecznie sobie sprawdźcie!
oli9490
greenhorn

Postautor: vlord » 01 cze 2022, 22:53

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken