Dodatki do diesla

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Dodatki do diesla

Postautor: jkary » 16 lut 2016, 10:12

Czy używaliście kiedyś dodatków typu "czysty silnik"? W mojej borze z dieslem 1,9 z '99 niedawno wymieniałem turbo i nie wiem, czy coś dalej nie będzie w niej padać, więc może to jakaś metoda na przedłużenie życia fury?
jkary
newbie

Re: Dodatki do diesla

Postautor: piter2 » 16 lut 2016, 11:21

Najlepiej to sam sobie poczytaj. Na stronie masz o tym artykuł: http://www.autopasje.pl/dodatki-do-dies ... -stosowac/ - czy warto jest stosować takie dodatki . Jeśli masz nowy samochód, w którym jest sporo elektroniki oraz jest w nim nowoczesny silnik to z tymi wszystkimi dodatkami trzeba naprawdę uważać. Komputer ma to do siebie,że rozpoznaje każdą zmianę w skłądzie poaliwa oraz może potraktować to jako zły element.

Jeśli natomiast masz starsze auto to takie dodatki mogą być nawet dobre. Do Ciebie należy decyzja.
piter2
newbie

Postautor: lozora123 » 18 lip 2019, 10:02

tez mam ostatnio podobny problem i nie wiem czy mozna w moim silniku takie dodatki stosowac :/
lozora123
junior fellow

Postautor: cruella3 » 18 lip 2019, 12:21

Pewnie można, czytałam że to stare dobre dobre i niezawodne silniki z bardzo ciekawą historią o której można poczytać na tej https://infocar.net.pl/historia-starego ... iesla.html stronie. Przyznam się że ja dotąd o wielu rzeczach dowiedziałam się po raz pierwszy a są to całkiem fajne ciekawostki o których wiedzą tylko najwięksi fani motoryzacji
cruella3
junior fellow

Postautor: Lwiątko91 » 26 lip 2019, 11:14

Poszukaj informacji tutaj. Myślę, że znajdziesz tu odpowiedzi na wszelkie nurtujące Cię pytania w kwestii dodatków do diesla.
Lwiątko91
junior fellow

Postautor: vlord » 31 maja 2022, 12:15

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
http://journallubricator.ruсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken