Mieszkanie z teściową

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Mieszkanie z teściową

Postautor: lopsior22tv » 08 gru 2016, 9:49

Za ok. 1,5 roku biorę ślub z moim wymarzonym mężczyzną, który jest dla mnie ideałem! Jest on jedynakiem, mieszka sam z mamą w trzypokojowym domu (wbrew pozorom dom jest ogromny). Początkowo nasze plany były takie że przebudujemy strych na nasze mieszkanie tak, aby teściowie mieszkali na dole sobie spokojnie a my zamieszkamy osobno, bez nich, u góry. Niestety plany się pokomplikowały wraz ze śmiercią jego ojca. Wobec tego stwierdziliśmy że absolutnie nie ma sensu remontować góry skoro możemy spokojnie zamieszkać na dole. Moja teściowa otrzyma pokój mojego kochanego a my będziemy mieli jej aktualne 2 pokoje + wspólną kuchnię + wspólną łazienkę.
Teściowa (tzn przyszła teściowa) jest dość miłą i sympatyczną kobietą, raczej ustępuje mi gdy mówię o jakiś nowościach które chciałabym wprowadzić do pokoju mojego chłopaka. Tylko właśnie.. czy po ślubie to się nie zmieni? ona się wydaje mi być jakąś wredną istotą która chciałaby mi dopiec, tylko że ja mam dopiero 23 lata, jak zostanę jej synową to będę miała 24. Więc teraz dorobek życia jej i jej męża odziedziczy smarkula która będzie całym domem rządzić. Nie wiem czy odnajdę się w tej sytuacji.. czy ma ktoś podobne doświadczenia?
lopsior22tv
newbie

Re: Mieszkanie z teściową

Postautor: saralorean9 » 08 gru 2016, 11:51

your blog is really exciting and inspiration to several. tummy tuck cost I will be wanting ahead for additional of your respective posts. Stick with it!
saralorean9
newbie

Postautor: Fuzz » 13 gru 2016, 14:06

ZMieni się, wszystko się zmieni. Moja teściowa kiedyś robiła mi śniadania, gdy byłam po operacji a krótko potem (nadal przed ślubem) dowiedziałam się, że po operacji jestem wybrakowanym elementem niegodnym jej syna. Chwilę po ślubie mieszkaliśmy razem, ale była już wtedy otwarta wojna o wszystko. Uciekaj, szukaj mieszkania, cokolwiek. My stawialiśmy dom na działce męża. Takie elementy, jak beton czy piasek warszawa i okolice mam w małym palcu, wszystko do budowy załatwiamy sami przy pomocy netu - http://www.cemex.pl/zespol-zwirowni-rostki-borowce.aspx
Fuzz
junior fellow

Postautor: lozora123 » 23 sty 2021, 17:43

Najlepiej się wyprowadzić wybudować nowy dom i już :) Wiem coś o tym bo sama zainwestowałam w nowy dom, do tego kupiłam najlepszy beton trzebina https://www.godelbeton.pl/ żeby bodowa była naprawdę solidna i konkretna
lozora123
junior fellow

Postautor: Violka30 » 25 sty 2021, 10:53

Nie chciałabym mieszkać z teściowa
Violka30
newbie

Postautor: vlord » 01 cze 2022, 10:51

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken