Tkanina

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Tkanina

Postautor: ola8080 » 20 mar 2020, 21:01

Witam

W związku z dzisiejszą sytuacją jaką mamy obecnie w Polsce odejdę troszkę od tematu angielskiego a wejdę na temat który obecnie jest naprawdę bardzo ważny. Otóż od kilku dni słyszymy zarówno w mediach, od przyjaciół jak i w aptekach że wszędzie brakuje maseczek, rękawiczek i preparatów do infekcji. Dlatego ze znajomymi postanowiliśmy ruszyć z tematem na forach . Może ktoś potrafi i ma ochotę pomóc a chodzi oczywiści o szycie maseczek. Znalazłam sklep internetowy gdzie mają tanie materiały https://www.pinsola.pl/ z których można uszyć mnóstwo maseczek pod warunkiem że ktoś oczywiści potrafi. Przekażcie wszystkim wśród znajomych, można zawsze pomóc. Każdy szpital ich potrzebuje
ola8080
newbie

Re: Tkanina

Postautor: Robert22222 » 12 lis 2020, 9:36

Osobiście wolę kupić dzianię od polskiego producenta np. https://yaro-tex.pl/ i mieć pewność, że materiał jest naprawdę dobrej jakości. Raczej ze sklepów stacjonarnych nie kupuje w ogóle żadych tkanin.
Robert22222
newbie

Postautor: XgustawikX » 12 lis 2020, 15:52

Kompletnie nie znam się na tkninach.
XgustawikX
newbie

Postautor: cyclone » 28 lis 2020, 22:27

Szczerze mówiąc dla mnie nie jest ważne czy producent jest polski czy zagraniczny. Tkaniny obiciowe do mebli mają być po prostu najlepszej jakości. Duże znaczenie ma też asortyment danego sklepu. Od lat współpracujemy z Impresje https://impresje.pl/produkty/tkaniny-obiciowe/. Ich wzornictwo jest wyjątkowe i różnorodne.
cyclone
junior fellow

Postautor: Mitka » 12 sty 2021, 18:45

Dobrej jakości materiał na maseczki znajdziecie też w sklepie Tkaninka. Ostatnio sama od nich zamawiałam i jakość materiału naprawdę super. Do tego szybka wysyłka i dobra cena. Warto sobie zerknąć bo wybór jest całkiem duży.
Mitka
newbie

Postautor: Mitka » 12 sty 2021, 18:46

Dobrej jakości materiał na maseczki znajdziecie też w sklepie Tkaninka. Ostatnio sama od nich zamawiałam i jakość materiału naprawdę super. Do tego szybka wysyłka i dobra cena. Warto sobie zerknąć bo wybór jest całkiem duży.
Mitka
newbie

Postautor: matyldarynkowska » 26 sty 2021, 13:32

Myślę, że oprócz tego jeśli posiadacie własną firmę krawiecką to warto zaopatrzyć się w dobrej jakości materiały, które będą miały bardzo dobry skład. Bardzo dobry wybór asortymentu naprawdę dobrej jakości posiada hurtownia tkanin. Polar to jedna z kilku możliwości w jakie możecie się zaopatrzyć w tym miejscu. Posiadają oni bardzo dużą ilość zadowolonych klientów, którzy nawiązują z nimi wieloletnie współpracę, więc myślę, że możecie im zaufać.
matyldarynkowska
greenhorn

Postautor: frances22 » 28 lip 2021, 9:29

Szukanie tkanin to tak naprawdę nie do końca moja sprawa. Chodzi o to, że jednak mimo wszystko nie mam pewności, że coś się uda, albo nie uda, skoro się na tym nie znam. Jednakowoż wpadł mi w oko sklep https://polimex.net/pl/sklep/8-tkaniny- ... bawelniane i mam nadzieję, że i wam się to wszystko odpowiednio spodoba i uda.
frances22
greenhorn

Postautor: hylia7044 » 13 paź 2021, 11:58

Ja jak mam chwilę czasu to szyje. To takie moje hobby. Czy są tutaj jakiś krawcowe? Tak z ciekawości pytam.

Postautor: PawelK » 13 paź 2021, 20:22

Peszą Cię kontakty z urzędem, nigdy nie możesz nadążyć nad zmianami w przepisach podatkowych i nie wiesz jak rozlicać firmę ,a może przydałby ci się ktoś do pomocy w czuwaniu i porządkowaniu dokumentów lub zarządzaniu pocztą? Jeśłi na każde to pytanie padła twierdząca odpoweidź, to skorzystaj z Optioffice biura wirtualne https://optioffice.pl/biuro-wirtualne
PawelK
junior fellow

Postautor: Ania194 » 14 gru 2021, 10:08

Wszystkim zainteresowanym tematem mogę polecić nowoczesną, profesjonalną szwalnie w Łodzi, z której sam wielokrotnie korzystałem i nigdy nie było najmniejszego problemu. Specjalizują się również w szyciu Odzież dla Ratownictwa medycznego Łódź , co jest niezwykłą rzadkością.
Ania194
junior fellow

Postautor: monika082 » 14 gru 2021, 11:46

Jakie polecacie?

___
Auto Części Jaworzno
monika082
junior fellow

Postautor: amelkaaa » 25 lut 2022, 20:23

A czy ktoś z was może tutaj https://polimex.net/pl/sklep/8-tkaniny- ... bawelniane robił też zakupy? Pytam, ponieważ zastanawiam się czy tam nie kupić dla siebie materiałów. Bo od jakiegoś czasu szyje i chciałabym zacząć robić to zawodowo, dlatego powoli do tego się przygotowuję.
amelkaaa
junior fellow

Postautor: Dariuszkolej1 » 10 mar 2022, 10:58

Jeśli chodzi o tkaniny to szczerze polecam sklep internetowy Jardex, ostatnio miałem okazję zakupić tkaninę Magic Velvet 2217 oraz Magic Velvet 2211. Cenowo na tle konkurencji wygląda bardzo dobrze, polecam sprawdzić ich ofertę bo posiadają również krzesła i meble.
Dariuszkolej1
newbie

Postautor: vlord » 02 cze 2022, 16:37

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken