A ja tylko częściowo zgadzam się z Panem, Panie Wykładowco.Wykladowca pisze:Zupelonie nie zgadzam sie z uzytkownikiem o nicku bejotka.
Wykladowca pisze:Osoba ktora juz jest na pewnym poziomie z angielskiego fce i powyzej, zeby dobrze mowic musi nauczyc sie pewnych zwrotow. A tych najlepiej uczyc sie w calosci na pamiec. Co z tego ze ktos bedzie mowil jak zupelnie nie wiem co mowic i robi bledy? Jedyna droga do bezblednej konwersacji jest pisanie, praca ze slownikiem podczas pisania, zastepowanie starych slowek innymi synonimami.
Wykladowca pisze:Osoba piszaca wypracowania badz tlumaczaca teksty z jezyka polskiego na angielski radzi sobie o wiele lepiej niz osoba ktora byla w Anglii- tak wynika z przypadkow jakie obserwuje na mojej uczelni wsrod studentow.
Wykladowca pisze:Zachecam wiec do pisania pamietnikow, streszczen, tlumaczen tekstow- cokolwiek mcie pod reka! A przy tym wszytskim scisla praca ze slownikiem. Jak czegos nie jestes pewny, sprawdzasz w slowniku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości