szkoły językowe naprawdę oszukują?

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

szkoły językowe naprawdę oszukują?

Postautor: Gość » 17 cze 2009, 23:09

witam,
w piątek mam rozmowę kwalifikacyjną o pracę w charakterze nauczyciela języka angielskiego w szkole językowej.
Wiem ż…e nie zawsze wypada pytać na pierwszej rozmowie o zarobki. Jednakż…e coraz częściej słyszę o przypadkach ż…e niektóre szkoły językowe nie wypłacają pieniędzy, bądż… z nimi zalegają.
Jak uważ…acie czy powinnam pytać na pierwszej rozmowie ile będę zarabiać gdy mnie zatrudnią??
Gość

Re: szkoły językowe naprawdę oszukują?

Postautor: bejotka » 20 cze 2009, 9:24

Anonymous pisze:Jak uważ…acie czy powinnam pytać na pierwszej rozmowie ile będę zarabiać gdy mnie zatrudnią??

Oczywiście masz prawo, a moż…e nawet obowiązek, zapytać o to. Oczywiście nie powinno to być pierwsze pytanie. Przed udaniem się na rozmowę, a właściwie przed napisaniem listu motywacyjnego należ…y przeprowadzić swego rodzaju wywiad, by dowiedzieć się o niej wszystkiego, co się da, w tym również… o jej sytuacji finansowej. Warto porozmawiać z nauczycielami i uczniami tej szkoły.

Jeśli chodzi o to "oszukiwanie, to nie uważ…am, ż…eby było celowe, raczej moż…e wynikać właśnie z trudnej sytuacji finansowej szkoły.
bejotka
fellow

Postautor: xeo » 20 cze 2009, 17:50

Często jest też… tak, ż…e to oni zapytają Ciebie ile chcesz zarabiać więc warto takż…e zorientować się w wysokości stawek w Twoim mieście (oczywiście trzeba tutaj brać pod uwagę swoje kwalifikacje).
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 12:22

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
http://journallubricator.ruсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken