Jaki certyfikat dla nauczyciela

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Jaki certyfikat dla nauczyciela

Postautor: Radek13 » 18 lut 2011, 17:47

Witam.
Po ponad 4 latach w Irlandii postanowiłem się wziąć za kursy angielskiego.
Na początek zacząłem English as a Second Language - (Continuation) a trzeba było wyż…ej bo się tam nudzę, ale chodzi o poukładanie gramatyki.
Postanowiłem jednak ż…e chciałbym uzyskać bardzo wysoki level korzystając z przebywania w Irlandii.
Więc tu pytanie, jaki certyfikat minimalnie wypadałoby posiadać ż…eby uczyć w Polsce, nie dzieci ale dorosłych mających już… znajomość angielskiego. A co wypadało by mieć ż…eby poczuć się wyróż…nionym wśród większości nauczycieli.
Kolejno z tego co się orientuję to mamy z tych coś już… znaczących:
English (CAE)*
CPE (Certificate of Proficiency in English)
dla nauczycieli:
CELTA
DELTA

Nie mam pojęcia jak to wygląda.
Potem zakładam ż…e skończyłem odpowiedni kurs do pracy w renomowanej szkole, co muszę skończyć w polsce ż…eby pracować jako nauczyciel, pomijając państwowe szkoły.
Radek13

Re: Jaki certyfikat dla nauczyciela

Postautor: isob » 19 lut 2011, 22:47

Witam,
Z tego, co się orientuję w szkołach państwowych preferowani są ludzie nie po egzaminach, ale po studiach. W tej chwili skończyły się już… czasy, gdy na anglistów, nawet po studiach, czekały miejsca pracy. Ludzie, przynajmniej na lubelszczyźnie (okolice Siedlec, Białej Podlaski itd.) mogą liczyć raczej tylko na pracę na zastępstwo. W szkołach językowych jest podobnie - brak miejsc. Ja pracę mam ( w państwowej i we własnej-prywatnej), ale widzę, co się dzieje. W przedszkolach i szkołach językowych stawka za godzinę waha się od 15 do 20 zł/h.
Mimo wszystko, ż…yczę wytrwałości i szczęścia w poszukiwaniu pracy.
isob

Re: Jaki certyfikat dla nauczyciela

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 17:38

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken