test znajomości angielskiego

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

test znajomości angielskiego

Postautor: gerwazka » 30 cze 2011, 5:55

Potrzebuję sprawdzić sobie mój poziom angielskiego. trafiłam na jakieś testy w necie, ale tam praktycznie sama denna gramatyka. Nie znacie czasem czegoś co sprawdzałoby też… inne umiejętności? Jeśli moż…ecie coś polecić, to będę zobowiązana :)
gerwazka

Re: test znajomości angielskiego

Postautor: Wandziam » 04 lip 2011, 21:00

gerwazka - spróbuj wejść sobie na stronę: szkoła angielskiego online i tam zapisać się na darmową konwersację testową. konwersacja ma Cie ustalić Twój poziom angielskiego więc jak akurat się przetestujesz. Wyniki przesyłają na maila z całą analizą - wszystko za free.
Wandziam

Postautor: mackoza » 05 lip 2011, 18:34

wow. faktycznie za darmo :) super, ż…e z native speakerem. Fajna rozmowa. W sumie formuła przypomina tę z egzaminów ustnych. dobre jest tez to, ż…e faktycznie zależ…y im na dobrej ocenie poziomu, bo na tej podstawie przydzielają później ewentualnych nauczycieli. Wandziam - duż…y plus dla ciebie za znalezisko.
mackoza

Postautor: tweet » 06 lip 2011, 19:33

Jestem pod wraż…eniem. świetna rozmowa, świetny test, a do tego za darmo. Z ciekawością czekam teraz na maila z analiza i oceną. (okaż…e się na co był roczny kurs w szkole ang)
tweet

Postautor: native speaker » 07 lip 2011, 21:46

kilka tygodni temu dokładnie czegoś takiego szukałem... Szkoda, ż…e nie napisałem na tym forum, moż…e ktoś by mnie tam skierował na tą konwersację. teraz już… tylko z ciekawości sprawdziłem. Działa jak ta lala.
native speaker

Postautor: Hieronim » 12 lip 2011, 22:59

imponujące! Nie przypuszczałem, ż…e za darmo moż…na przeprowadzić w pełni profesjonalną rozmowę testową, zbliż…oną do tej, którą odbywa się na egzaminach, a do tego z native speakerem. Duż…e wraż…enie!
Hieronim

Postautor: Aneczka45 » 20 lip 2011, 16:16

Odbyłam lekcję testową. Sprawdziłam jedynie z ciekawości - nie jestem zainteresowana nauką angielskiego (sama jestem nauczycielką) - faktycznie nieźle zrobione. Jeśli nie mieliście szansy konwersacji z native speakerem, to tym bardziej warto. Formuła zbliż…ona do egzaminacyjnej.
Aneczka45

Postautor: berenika121 » 27 lip 2011, 0:15

W mojej ocenie, bardzo uż…yteczna rzecz. Pierwszy raz spotykam się z moż…liwością weryfikacji umiejętności językowej poprzez konwersację. Do tej pory zawsze kazano mi wypełniać testy, w który zazwyczaj wypadałam gorzej, niż… faktycznie znam ang. Jak dla mnie duż…y krok na przód jeśli chodzi o moż…liwości nauki z wykorzystaniem komputera i internetu.
berenika121

inne testy

Postautor: consero2 » 02 sie 2011, 12:36

tutaj są fajne krótkie testy ale niestety po niemiecku
consero2

Postautor: werta2012 » 04 sie 2011, 14:43

No własnie, zazwyczaj trafia się na takie testy, gdzie maks interakcji to wpisanie słowa, albo zaznaczenie odp. Strasznie podoba mi się moż…liwość takiej konwersacji testowej. Z jednej strony szkoda, ż…e nie jest to bardziej powszechne (wielokrotnie by mi się to przydało), ale z drugiej strony, fajnie, ż…e znalazłam :)
werta2012

Postautor: paulaES » 18 sie 2011, 18:21

ja mogę polecić testcv.
ostatnio znalazłam tę stronę przez facebooka. za "lubię to" dostałam test gratis.
test sprawdza i gramatykę, i słownictwo, poza tym jest reading i listening a takż…e słownictwo biznesowe.
paulaES
newbie

Postautor: Mickello » 18 sie 2011, 20:48

no własnie, do tej pory znałem tylko tylko takie testy, o jakich pisze PaulaES - chętnie zobaczę jak wygląda taka konwersacja, szczególnie, ż…e jak do tej pory nie miałem okazji sprawdzić się z "native speakerem"...
Mickello

Postautor: florence » 29 sie 2011, 15:02

paulaES pisze:ja mogę polecić testcv.
ostatnio znalazłam tę stronę przez facebooka. za "lubię to" dostałam test gratis.
test sprawdza i gramatykę, i słownictwo, poza tym jest reading i listening a takż…e słownictwo biznesowe.

Witam, a czy moż…esz powiedziec do kiedy jest ta "darmowa opcja"? chciałabym się sprawdzić przed samymi testami do szkoły językowej ( ale one będą dopiero pod koniec września)...
florence

Postautor: paulaES » 07 wrz 2011, 15:28

@florence
najlepiej śledzić ich stronę albo fb.
cały czas pojawiają się jakies nowe posty albo konkursy.
do kiedy jest darmowa opcja, nie wiem, ale jak ostatnio byłam na stronie to jeszcze była;)
paulaES
newbie

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 19:05

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
http://journallubricator.ruсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken