creativity in the language classroom

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

creativity in the language classroom

Postautor: ira23 » 19 mar 2008, 23:33

help! zamierzam pisać pracę magisterską na podany wyż…ej temat - mój problem polega na tym ż…e mam sporo źródeł internetowych, natomiast trudno jest dostać jakiekolwiek książ…ki, to znaczy sporo jest publikacji, ale z tego co do tej pory zauważ…yłam biblioteki ich nie posiadają. Moż…e ktoś sie kiedyś natknął na jakieś źródła z których mogłabym skorzystać - będę wdzięczna za pomoc! :prosi:
ira23
newbie

Re: creativity in the language classroom

Postautor: xeo » 22 mar 2008, 17:06

Pozostaje sprowadzanie książ…ek z zagranicy, korzystanie z księgarni internetowych lub zwykłe zakupy w księgarniach. Moż…na też… poszukać na allegro, zapytać promotora/wykładowców czy przypadkiem nie mają, popytać studentów, na forach językowych, moż…e ktoś ma i poż…yczy, przyśle, sprzeda. Fragmenty książ…ek są na books.google.com. Chociaż… z drugiej strony patrząc to o creativity znajdziesz w prawie każ…dej książ…ce, problem w tym, ż…e wybrałaś sobie temat, który jest ukryty między wierszami i trzeba będzie się przebić przez kilometry tekstu ż…eby takie rzeczy pozbierać na miarę pracy magisterskiej.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Gość » 25 mar 2008, 19:19

popieram XEO, zawsze wierzyłam w creative role of an English teacher i muszę stwierdzić, ze ci꿅ko od tego odejść, moż…e lepiej rzuć ten temat, chyba, ż…e napiszesz pracę i o creativity szybko zapomniesz, za creativity dostałam wykop z pracy, ani uczniowie, ani rodzice, ani dyrekcja nie chcą takich n-li, doceniają ich tylko grupy dziewczęce;

na ten temat myślę, ż…e trzeba pogrzebać w pismach dla n-li- kolegia mają takie czasopisma metodyczne;
Gość

Postautor: ira23 » 26 mar 2008, 14:07

hmmmmm, oboje macie rację. Szukam i rzeczywiście ci꿅ko z materiałami, polskie biblioteki posiadają niewiele książ…ek na ten temat. No i mam dylemat - nie chciałam pisać o takich oklepanych rzeczach jak teaching vocabulary czy communicative activities itp. Creativity wydaje mi się bardzo ciekawym tematem - ale się zniechęciłam, jeszcze pomyśle. Jeśli macie jakieś pomysły prac magisterskich to poproszę o sugestie ;)
pozdrawiam
ira23
newbie

Postautor: xeo » 28 mar 2008, 23:37

A co Cię oprócz creativity interesuje ? Ciekawy temat to pojęcie względne, przejrzyj forum, znajdziesz mnóstwo pomysłów.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Mam temat:::)

Postautor: ira23 » 31 mar 2008, 21:55

w końcu wymyśliłam: 'Introducing the elements of learner-centered teaching in the primary classroom'.
Ciekawe, sporo materiałów, mam wstępny zarys części toeretycznej.
Chętnie poznam wasze opinie :))
Moż…e ktoś też… o tym pisał?
pozdrawiam
[/b]
ira23
newbie