Księzki na temat Games

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

Księzki na temat Games

Postautor: BeataBB1 » 14 paź 2009, 1:34

Witam,
pisze pracę licencjacką na temat: 'Using games in teaching vocabulary at primary level'. Książ…ek na temat young lerners i vocabulary mam duż…o, natomiast nie udało mi się znaleźć praktycznie nic na temat GAMES. Czy zna ktoś moż…e jakieś książ…ki na ten temat?
BeataBB1

Re: Księzki na temat Games

Postautor: xeo » 17 paź 2009, 2:07

Na temat gier to raczej szukaj artykułów, a nie całych książ…ek.

Tutaj znajdziesz trochę książ…ek:
http://www.eric.ed.gov/ERICDocs/data/er ... /6e/64.pdf
http://www.freewebs.com/kate_data4/thes ... graphy.pdf

Hadfield, J (1996). Elementary communication games. Longman: Addison Wesley Longman Ltd.

Lee, J. M. (1996). English games. Seoul: The People Publisher.

Lee, S. C. (1980). 101 games & activities for primary English. Seoul: Moonjin Media.

Lee, W. R. (1979). Language teaching games and contests. Oxford: Oxford University Press.

Lewis, G., & Bedson, G. (1999). Games for children. Oxford: Oxford University Press.

Rinvolucri, M. (1984). Grammar games. Cambridge: Cambridge University Press.

Toth, M. (1995). Children's games. Oxford: Heinemann Publishers.

Tyson, R. E. (2000). "Serious" fun: Using games, jokes, and stories in the language classroom. Class handout.

Ur, P., & Wright, A. (1992). Five-minute activities. Cambridge: Cambridge University Press.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

beatko napisz do mnie

Postautor: justus_25 » 03 gru 2009, 0:05

beatko skontaktuj sie ze mna jak bys mogla;] mam taki temat jak ty. moj nr gg 3150097. pozdr
justus_25
newbie

pytanie do xeo

Postautor: justus_25 » 11 gru 2009, 2:34

xeo mam do ciebie pytanie. otoz, mam problem z ankietą. jak ja zrobic? jakie pytania i ile ma ich byc? moj temat pracy licencj. to: The role of games and fun activities in teaching English to young learners in primary school. wybralam grupe beginners. doradz mi prosze;] dziekuje bardzo za pomoc, bibliografia bardzo mi sie przydala.
justus_25
newbie

Postautor: xeo » 11 gru 2009, 2:58

Początek ankiety to pytania ogólne o wiek, płeć, edukację, kwalifikacje i obowiązkowo ilość znajomych na naszej klasie ;) itp. Cała reszta to pytania otwarte i zamknięte dotyczące celu badań. Pytania w ankiecie mają nam dać odpowiedź na postawione pytania badawcze (research questions). W licencjacie to tak ok. 20-25 pytań powinno wystarczyć, ale nie sugeruj się tą liczbą, bo wszystko zależ…y od tego czy te pytania wyczerpią temat i dadzą Ci odpowiedź na Twój problem badawczy. Jeśli Twoimi królikami doświadczalnymi są dzieciaczki z podstawówki to ankieta dla nich po polsku, a w załącznikach jeszcze dodatkowo kopia po angielsku (ale dopytaj promotora, bo moż…e powie, ż…e nie trzeba). Oczywiście na wstępie moż…esz napisać coś w stylu "Drogi uczniu, ta ankieta jest całkowicie anonimowa i posłuż…y jako... bla bla bla..." np.

Dear learner/teacher,

The purpose of this questionnaire is... DO NOT sign it, this questionnaire is entirely anonymous. Answer the questions honestly, it will help me draw some credible conclusions concerning my research/thesis. Thank you. (oczywiście dla dzieci po polsku)
xeo

xeo jestes wielki;]

Postautor: justus_25 » 11 gru 2009, 4:05

bardzo bardzo dziekuje;]
justus_25
newbie

pytanie do xeo

Postautor: justus_25 » 12 gru 2009, 6:50

dzis bylam u pani promotor ale za duzo mi nie powiedziala;[ pracuje ad ankieta, stworzylam pare pytan dla dzieci ale chcialam sie ciebie zapytac czy moze znasz jakies strony lub linki ktore mogly by mi pomysly nasunac? szukalam i szukalam ale ciezko;[ pozdrowienia dla ciebie;]
justus_25
newbie

Postautor: xeo » 29 gru 2009, 7:02

Ale to ma być Twoja ankieta, a nie plagiat, każ…de badanie jest inne. Tylko Ty wiesz co chcesz wyciągnąć od królików doświadczalnych. Wyobraź sobie, ż…e dzieciaki to kandydat na m꿅a, z którym robisz wywiad, wymyśl takie pytania, które odpowiedzą Ci na pytanie czy to właśnie ten jedyny, wymarzony książ…ę z bajki. Wtedy też… pójdziesz do koleż…anki i powiesz "weź powiedz mi co mam go zapytać, bo nie wiem"? Dla koleż…anki waż…ne będzie co innego.
xeo

re

Postautor: justus_25 » 29 gru 2009, 7:27

rozumiem, masz racje!! postanowilam, przygotowac pare konspektow pod tpr i metode bezposrednia, przeprowadze ja na dzieciakach i wyciagne wnioski. uwazam ze to bedzie lepsze rozwiazanie niz ankieta, (male dzieci szybka sie nudza). pozdr.
justus_25
newbie

Postautor: kamisia123 » 04 sty 2010, 5:27

wiem ż…e wyż…ej jest zamieszczona lista książ…ek ale mam pytanie gdzie moż…na dostać te książ…ki. Pisze prace na temat role of game in teaching young learners i nie mogę znalesć ż…adnych książ…ek moż…e więc źle szukam. Proszę o pomoc i pozdrawiam
kamisia123
newbie

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 18:50

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken