Metoda Speak (Szkoła Peritus - Speed School) - opinie

Opinie i komentarze nt. szkół językowych.

Metoda Speak (Szkoła Peritus - Speed School) - opinie

Postautor: Dawilek » 11 mar 2013, 14:19

Witajcie,
chciałbym zapytać co sądzicie o Szkole Peritus z Warszawy. Chodzi mi głównie o ich kurs w formie podręczników i płyt CD, a nie lekcje w biurze w Warszawie. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia? Z tego co wyczytałem uczą oni metodą Callana oraz Direct English, ale jak wyglądają te kursy multimedialne?
Dawilek

Re: Metoda Speak (Szkoła Peritus - Speed School) - opinie

Postautor: Beckham » 11 mar 2013, 21:28

Kurs, który dostaniesz jest oparty na lekcjach prowadzonych przez nich w szkole w WWA. Miałem z nim styczność przez jakiś czas i muszę przyznać, ż…e nawet mi się podobał. Jak wygląda? Duż…o rozmów po angielsku na zasadzie: Pytanie - odpowiedź. Lekcje stosunkowo krótkie, ale dość intensywne, takż…e polecam tym, którzy chcą się nauczyć angielskiego w niedługim czasie.
Beckham
newbie

Postautor: Dawilek » 12 mar 2013, 11:07

I sam kurs wystarczy, ż…eby przygotować się do np. wyjazdu za granicę?
Dawilek

Postautor: Beckham » 12 mar 2013, 11:13

Myślę, ż…e tak.
Beckham
newbie

Wystarczy

Postautor: Mateuszku » 21 sty 2014, 11:26

Taki kurs wystarczy, ż…eby się dogadać za granicą. Oni uczą mówienia, lekcje na tym się opierają. Nawet jak masz duż…e opory przed odezwaniem się, to lektorzy Cię do tego zmotywują.

I plus za to, ż…e uż…ywane są słówka, jakich na co dzień uż…ywa się w rozmowach, a nie dziwne gramatyczne konstrukcje. :spoko:
Mateuszku