tłumaczenie prostego listu na j. francuski

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: tłumaczenie prostego listu na j. francuski

Postautor: Visitor » 18 kwie 2007, 16:17

Witam, jeśli jest ktoś kto potrafiłby by przetłumaczyć ten tekst na język francuski, byłabym bardzo wdzięczna. Bardzo proszę o pomoc, gdyż… mimo iż… jest prosty nie potrafię go przetłumaczyć. Wiem tyle, ż…e ma być w czasie impartive i passe. Jeśli ktoś czułby się na siłach pomóc mi, bardzo mu za to dziękuję. Oto ten tekst:

Co u Ciebie słychać Nicolas? U mnie w porządku, uczę sie duż…o do matury. Piszę, aby powspominać mój pobyt u Ciebie w Moskwie i by zaprosić Cię, byś mnie odwiedził w Paryż…u.
Moja wizyta u Ciebie była takż…e pierwszą wizyta w Moskwie. Wspominam ją cudownie! Bardzo mi sie podobały te kolorowe cerkwie, które mi pokazywałeś. pamiętasz jak dałeś mi spróbować rosyjskiego obiadu z surowego mięsa? Nie mogłam uwierzyć, ż…e to zjadłam.a Ty powiedziałeś mi co to jest jak już… skończyłam jeść! Pewnie bym tego nie ruszyła, gdybyś zrobił to od razu! Wspaniałe wspominam nasze spacery po pięknych parkach, pyszne obiady twojej mamy i wycieczki na ryby z tatą.
Chciałabym Ci sie odwdzięczyć zapraszając Cię do siebie do Paryż…a! Koniecznie musisz spróbować pieczonych ż…ab i wejść na wież…ę Eiffla!
Kończę już… swój list. Resztę wakacji powspominamy, jak na kolejne przyjedziesz do mnie. Czekam na list od Ciebie, ze potwierdzeniem Twojego przyjazdu.

Justyna
Visitor