Czy jest jaks osoba ktora przetlumaczylaby mi kilka zdan do mojego pracodawcy ? Jakos nie potrafie sobie tego w glowie poukladac ....
"chodzi o to ze do czasu az jestem zarejestrowany jako wasz pracownik place zbyt duze podatki w drugiej pracy. Potrzebuje wiec sie wyrejestrowac i do tego potzreba mi wypelnionego druku p45. a ze wy i tak nie potzrebujecie mnie bardzo w obecnym okresie to chyba nie bedzie z tym problemu? oczywiscie jesli bedzie jakas ekstremalna sytuacja tak jak dzis , zawsze mozecie zadzwonic i wtedy wpadne na kilka godzin. Czy myslicie ze taki uklad jest w porzadku? "
czy ma sens takie moje tlumaczenie? :
the point is that as long as I am register like your worker I am paying too much tax in another job. So I need to .... wyrejestrowac ..... and receive p45 from you. at present you can't offer me many hours , so I think it will not be a problem? of course if any extreme situation occure in future, like today, you can always call me and I pop in for couple of hours. Do you think is it ok?
sorki jesli rozdraznilem kogos swoja nieporadnoscia ale jestem w Anglii krotki czas i dopiero sie ucze .....
prosze o pomoc.
Polanski