Wątpliwości co do poprawności

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Wątpliwości co do poprawności

Postautor: Jurek18 » 01 lis 2009, 3:08

Witam, czy mógłbym prosić o sprawdzenie poprawności mojego tekstu.
Jest to moja prośba do pomocy technicznej o wytłumaczenie dlaczego akurat moje pliki są usuwane z angielskiej wersji serwera Chomikuj.pl
Bardzo mi na tym zależ…y :(.

Please for explaining what it caused were deleted my put files on uploading com.
I am 18 years old, I'm a fan of games that I collected for many years.
I put files with my games on the server with my games what is matching Polish law since it is advertisement of these games.
In accordance with the law Internet forums, where are links to the files contain information that these files can be downloaded only during 24 h after this time should be delete.
This principle is also contained in the Rules in all forums.
Can I upload files on uploading com without fear that they will be erased?

Yours faithfully
Podpis
Jurek18

Re: Wątpliwości co do poprawności

Postautor: eveline01 » 01 lis 2009, 4:51

Jurek18 pisze:Witam, czy mógłbym prosić o sprawdzenie poprawności mojego tekstu.
Jest to moja prośba do pomocy technicznej o wytłumaczenie dlaczego akurat moje pliki są usuwane z angielskiej wersji serwera Chomikuj.pl
Bardzo mi na tym zależ…y :(.

Please for explaining what it caused were deleted my put files on uploading com.
I am 18 years old, I'm a fan of games that I collected for many years.
I put files with my games on the server with my games what is matching Polish law since it is advertisement of these games.
In accordance with the law Internet forums, where are links to the files contain information that these files can be downloaded only during 24 h after this time should be delete.
This principle is also contained in the Rules in all forums.
Can I upload files on uploading com without fear that they will be erased?

Yours faithfully
Podpis

Here are the main reasons why my files were deleted while I tried to upload them.

I am 18 years old, I'm a fan of games that I've been collecting for many years now.

I've put files with my own games on the server which is due to Polish law. It is the advertisement of these games.

In accordance with the law of Internet forums, there are links to the files that contain information that the files can be downloaded for 24 hours only.

After 24 hours the files must be deleted.

Such information is also written in the Rules for all forums.

Then, Can I upload the files on uploading com without the fear of losing them?

Tak mi się wydaję :) Moż…e ktoś będzie miał inne natchnienie ... Pozdro !!
eveline01
newbie

Postautor: Jurek18 » 01 lis 2009, 5:53

Bardzo dziękuję za ten pomysł :) Uważ…am, ż…e jest odpowiedni ale chciałbym się dowiedzieć, czy moja wersja jest gotowa do wysłania pod względem gramatyczno - ortograficznym. Czy mogę ją wysłać w takiej formie? Czy jest poprawna? Jeż…eli nie to co jest źle? Bardzo proszę o jak najmniejszą ingerencję w moją wiadomość tylko poprawienie to co jest błędne.

Pozdrawiam i dziękuję za szybką odpowiedź! :)

PS. Ten post powyż…ej z jakimś linkiem został wysłany przez przypadek. Bardzo za niego przepraszam i proszę moderatorów o jego usunięcie.
Jurek18

Postautor: Matt77 » 04 lis 2009, 14:51

Twoje pliki są usuwane bo ich zamieszczanie nie jest legalne Łosiu. Skończ piracić bo panowie w kominiarkach odwiedzą cie o 6 rano
Matt77

Postautor: Gość » 05 lis 2009, 4:58

Chyba nie wiesz o czym mówisz Łosiu ;) Pliki moż…na wysyłać ponieważ… pobieranie ich gdy masz w domu oryginalną wersję, która np. uległa zniszczeniu lub pobieranie na 24h w formie takiego jakby triala jest legalne. Przestań spamować nic nie wartymi wypowiedziami bo panowie z napisem "moderator" pod nickiem zaczną usuwać Twoje posty ;)

Pozdrawiam serdecznie i bardzo proszę o pomoc z tekstem.
Gość

Postautor: Matt77 » 08 lis 2009, 4:08

Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Owszem moż…na ściągać pliki z muzyką, filmami oraz e-booki z sieci i to nawet jak nie masz ich oryginalnej wersji wcześniej zakupionej. To tak zwany dozwolony uż…ytek osobisty. Nie podchodzą pod to jednak gry i programy komputerowe. Natomiast zamieszczanie plików na serwerach jest PRZESTĘ PSTWEM ponieważ… rozporządzasz treściami do których nie masz praw autorskich w sposób niezgodny z prawem poprzez UDOSTĘ PNIANIE ich bliż…ej nie znanym osobom. Z tego też… względu ściąganie z torrentów czegokolwiek objętego prawem autorskim jest nielegalne, bo ściągając, jednocześnie wysyłasz, ale to inna bajka i akurat nie w temacie chomików i innych tym podobnych. Polecam lekturę ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
P.S. Kto wymyślił te 24 godziny? Toż… to wszędzie piszą taką bzdurę a jakie ona ma pokrycie w prawie? Ktoś poda konkretny przepis? Bo ja takiego nie znam. Aha i pamiętaj... teraz tego się tak bardzo w Polsce nie ściga, ale okres przedawnienia dla tego czynu niedozwolonego to bodajż…e 15 lat
Matt77

Postautor: Jurek18 » 10 lis 2009, 4:00

Nie wiem, który z nas ma rację dlatego przeczytam stosowne przepisy prawne. Bardzo dziękuję za pouczenie z całą pewnością nie mam zamiaru robić czegoś co nie jest zgodne z prawem. Poszperam i zobaczę jak to jest w praktyce.

Pozdrawiam serdecznie!
Jurek18