[przetłumaczyć]1 zdanie please

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: [przetłumaczyć]1 zdanie please

Postautor: Visitor » 30 kwie 2005, 9:37

It was already mentioned in one of the annotations: on alt.fan.pratchett there will at any given moment in time be at least one discussion ongoing about some aspect of the Discworld considered as a physical object.

Przetłumaczy mi to ktoś ? Za cholere nie moge prztlumaczyc tego :

on alt.fan.pratchett there will at any given moment in time be at least one discussion ongoing about some aspect of the Discworld considered as a physical object.

Sam sens wypowiedzi rozumiem, ale nie wiem jak to przetłumaczyć ... ;(
Visitor

Postautor: Visitor » 30 kwie 2005, 10:44

"na alt.fan.pratchett zacznie się w każ…dej chwili (w sensie,ż…e moż…na się tego spodziewać dosłowanie w każ…dej chwili) wkońcu dyskusja dotycząca jakiegoś (wybranego) aspektu Discworldu jako obiektu fizycznego."
mam nadzieje,ze cos pomogłam. Chociaż… jestem samoukiem jeśli chodzi o angileski :)
Visitor

Postautor: Visitor » 30 kwie 2005, 10:48

It was already mentioned in one of the annotations: on alt.fan.pratchett there will at any given moment in time be at least one discussion ongoing about some aspect of the Discworld considered as a physical object.
Było już… wspomniane w jednym z komentarzy na alt.fan.pratchett ,ż…e w każ…dej chwili moż…e zacząć się oczekiwana dyskusja odnośnie Disckworldu rozpatrywanego w aspekcie obiektu fizycznego. To tłumaczenie nie jest "toczka w toczkę" jest raczej wolnym tłumaczeniem ,ale napisałam je w ten sposób, zeby moż…na było lepiej zrozumieć sens tego zdania./ Owieczka
Visitor

Postautor: Visitor » 30 kwie 2005, 11:49

na alt.fan.pratchett, w dowolnym momencie (w czasie), będzie trwała przynajmniej jedna dyskusja na temat jakiegoś aspektu Discworld pojmowanego jako obiekt fizyczny...

raczej chodzi o to, ze w dowolnym momencie w jakim "wejdziesz" na alt.fan... (to zapewne jakies forum) natrafisz na przynajmniej jedna trwajaca dyskusje nt. Discworld (a nie rozpocznie sie)...

Pozdrawiam!
Visitor

Postautor: Visitor » 30 kwie 2005, 13:32

Wielkie dzięki !!!

A moż…e ktoś to przetłumaczyć? :

Summarising these discussions is useless: nobody ever agrees on anything, anyway, and besides: half the fun is in the discussion itself -- who cares if these issues ever get properly 'resolved'. Nevertheless, I think it will be in the spirit of this annotation file, and of interest to the readers, if I reproduce here some of the things Terry Pratchett himself has said on the various subjects, at those times when he chose to enter the discussion.
Visitor