Bardzo proszę o przetłumaczenie tego tekstu na rosyjski. Był

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: Bardzo proszę o przetłumaczenie tego tekstu na rosyjski. Był

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 14:01

Człowiek ma poczucie bezpieczeństwa, kiedy ż…ycie nie przynosi mu niemiłych niespodzianek, a wszystko układa sie po jego myśli. Uważ…am jednak, ż…e każ…dy człowiek stanowi odrębnaą jednostkę oraz inaczej definiuje bezpieczeństwo. A więc dla każ…dej osoby będzie to coś zupełnie innego. Mogę jedynie przytoczyć sytuacje, w których ja osobiścieczuję sie bezpiecznie oraz pewne wzorce typowe dla większości społeczeństwa. Przede wszystkim człowiek czuje się pewnie jeśli jego dalszy los nie stoi pod znakiem zapytania, jeśli cele, do realizacji których dązy chociaż… w częsci się spełniają. Myślę, ż…e dla wielu celem jest osiągnięcie bogactwa, zapewnienie dobrego bytu sobie jak i takż…e swoim najbliż…szym. Jeśli więc człowiek nie musi sie martwić o brak pieniędzy, w pracy nie czuje się zagroż…ony i napewno zdecydowanie łatwiej mu sie ż…yje. Ponadto moim zdaniem waż…ną sprawą jest to, gdy jesteśmy zdrowi, nie doświadczają nas ż…adne choroby, nie musimy wtedy bać się o swoje ż…ycie, bo tak niewątpliwie dzieje się w takich sytuacjach. Jesteśmy w pewien sposób spokojni, mamy siłę aby działać i realizować swoje zamierzenia. Z tym tematem wiąż…ą się takż…e liczne nałogi, które w duż…ym stopniu są obecne w dzisiejszym świecie. Uważ…am, ż…e jeśli człowiek nie jest w ż…aden sposób uzależ…niony od papierosów i alkoholu nie ma powodu by martwić sie o swoje zdrowie, czuje się wolny i napewno w duż…ym stopniu bezpieczniejszy, ma świadomość, ż…e w ż…aden sposób nie przyczynia sie do rujnowania swojego ż…ycia i zdrowia. Kolejną rzeczą, która pozwala nam czuć sie bezpiecznie to bliscy nam ludzie, przede wszystkim rodzina, która zawsze będzie przy nas i jesteśmy pewni, ż…e w razie perypetii ż…yciowej nasi bliscy staną po naszej stronie i będą starać sie nam pomóc w niedoli. Mam nadzieję, ż…e przytoczone przeze mnie przykłady choć w części oddają powagę tematu.
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 14:27

Gdybyś to przeredagował to mógłbym spróbować ale obecnie ten tekst jest przekombinowany. Znasz pojęcie kiczu językowego?
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 14:42

Zaraz się tym zajmę i dziękuję bardzo ż…e ktoś się wogóle mną zainteresował
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 14:55

Człowiek czuje się bezpiecznie, kiedy w jego ż…ycie nie ma niemiłych niespodzianek, wszystko idzie po jego myśli. Uważ…am, ż…e każ…dy człowiek to osobna jednostka i inaczej określa bezpieczeństwo. Dla każ…dego to będzie zupełnie coś innego. Mogę jedynie wskazać sytuacje, w których ja czuję się bezpiecznie oraz wzorce typowe dla społeczeństwa. Człowiek czuje się pewnie kiedy jego los jest jasny, kiedy jego cele, do których dąż…y, chociaż… trochę się spełniają. Myślę, ż…e dla wielu ludzi bogactwo i zapewnienie dobrego bytu dla siebie i swojej rodziny to waż…ny cel. Kiedy człowiek nie musi martwić się o pieniądze, brak pracy, nie czuje się zagroż…ony i łatwiej mu się ż…yje. Waż…ne jest również… zdrowie, gdy nie męczą nas choroby nie musimy bać się o nasze ż…ycie, jesteśmy spokojni i moż…emy realizować swoje cele. Uważ…am, ż…e człowiek, który jest wolny od nałogów, które występują w naszym świecie, nie ma powodu by martwić się o swoje zdrowie. Czuje się wolny i bezpieczniejszy. Wie, ż…e nie przyczynia się do niszczenia swojego zdrowia. Rodzina również… pozwala nam się czuć bezpiecznie, będzie zawsze przy nas. Moż…emy na nią liczyć i zawsze nam pomoż…e w problemie. Mam nadzieję, ż…e te przykłady ukazują powagę tematu.

Mam nadzieje ze teraz lepiej,
Pozdrawiam
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 14:58

Człowiek czuje się bezpiecznie, kiedy w jego ż…ycie nie ma niemiłych niespodzianek, wszystko idzie po jego myśli. Uważ…am, ż…e każ…dy człowiek to osobna jednostka i inaczej określa bezpieczeństwo. Dla każ…dego to będzie zupełnie coś innego. Mogę jedynie wskazać sytuacje, w których ja czuję się bezpiecznie oraz wzorce typowe dla społeczeństwa. Człowiek czuje się pewnie kiedy jego los jest jasny, kiedy jego cele, do których dąż…y, chociaż… trochę się spełniają. Myślę, ż…e dla wielu ludzi bogactwo i zapewnienie dobrego bytu dla siebie i swojej rodziny to waż…ny cel. Kiedy człowiek nie musi martwić się o pieniądze, brak pracy, nie czuje się zagroż…ony i łatwiej mu się ż…yje. Waż…ne jest również… zdrowie, gdy nie męczą nas choroby nie musimy bać się o nasze ż…ycie, jesteśmy spokojni i moż…emy realizować swoje cele. Uważ…am, ż…e człowiek, który jest wolny od nałogów, które występują w naszym świecie, nie ma powodu by martwić się o swoje zdrowie. Czuje się wolny i bezpieczniejszy. Wie, ż…e nie przyczynia się do niszczenia swojego zdrowia. Rodzina również… pozwala nam się czuć bezpiecznie, będzie zawsze przy nas. Moż…emy na nią liczyć i zawsze nam pomoż…e w problemie. Mam nadzieję, ż…e te przykłady ukazują powagę tematu.

Pozdrawiam
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 15:01

Pozdrawiam
Visitor

Postautor: Visitor » 22 maja 2005, 17:38

Morteaz czy moglbym liczyc na Twoją pomoc?? Ta praca jest mi szalenie potrzebna i bardzo przydlalby mi sie Twoja pomoc. Pozdrawiam
Visitor