ang/pol pomocy!

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: ang/pol pomocy!

Postautor: Visitor » 22 wrz 2005, 13:30

In a classic case of one thing leading to another, seven men aged 18 to 29 were sent to jail for three years in Kingston upon Thames in 1997 after a fight which started when one of them threw a chip at another while they were waiting for a train.

bardzo prosze o pomoc w przetłumaczeniu tego...
Visitor

Postautor: Visitor » 22 wrz 2005, 14:08

W klasycznym przypadku jednej rzeczy biegnącej do drugiej (nie mam kontekstu, coś w tym s tylu lub powiązanej z drugą) siedniu chłopa :) w wieku 18 do 29 lat zostało wysłanych do więzienia (skazanych) na 3 lata w Kingston pod Thames (tutaj nie do końca jestem pewien) w 1997 roku po walce (bójce) którą wszczął jeden z nich, rzucając (tu jest problem chip to coś cienkiego, lub chip elektroniczny) w drugiego, kiedy czekali na pociąg... jakoś tak, ale niech ktoś to jeszcze sprawdzi, bo się mogłem gdzieś walnąć... Stardust
Visitor

Postautor: Visitor » 22 wrz 2005, 14:19

W klasycznej sytuacji, gdzie jedna rzecz wypływa z drugiej, (heh, chodzi chyba o eskalację) w roku 1997 siedmiu m꿅czyzn w wieku 18 -29 poszło na trzy lata do więzienia w Kingston nad Tamizą po bójce rozpoczętej, gdy czekając na pociąg, jeden z nich rzucił w drugiego frytką.

Śliczne. ;-)
Visitor

Postautor: Visitor » 22 wrz 2005, 15:14

dzieki wielkie :* z tym "chip'em miałam największy problem właśnie...
Visitor