******BAAARDZO PROSZE POMÓC PRZETŁUMACZYC Z Polskiego NA Wł

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: ******BAAARDZO PROSZE POMÓC PRZETŁUMACZYC Z Polskiego NA Wł

Postautor: Visitor » 21 sty 2006, 8:56

Czesc Francesco.Ciesze sie ze u Ciebie wszystko wporządku,mam nadzieje ze CI sie podobalo w Polsce.Ja mam problemy w pracy,szef zapytal mnie czy mam zamiar wyjeż…dzac jeszcze,postawił mi ultimatum!jesli chcę u niego jeszcze pracowac to teraz mnie zarejestruje.co sie wiąż…e z Tym ze nie będę mógł wyjeż…dzac na dłuż…ej do Ciebie tak jak wczesniej:(moż…e tak na 2tygodnie najdłuzej.Chcialbym bysmy razem wybudowali ten basen.ale mój szef przekreśla moje plany i wakacje np.(Porto Cesareo)w Italii.........Jak by byla moż…liwosc załatwienia stałej legalnej pracy tam u Ciebie w Minervino lub w okolicach,to wyjechałbym i przyjezdż…ałbym tylko raz na jakis czas do Polski.Zapisuje sie na naukę jezyka Włoskiego.Napisz mi wszystkie adresy do Twoich znajomych,szczególnie do Pasquala"Bar Sciavo"Pozdrowienia dla Calej Rodziny.i wszystkich Twoich przyjaciół i znajomych których znam.
Visitor

Re: ******BAAARDZO PROSZE POMÓC PRZETŁUMACZYC Z Polskiego NA Wł

Postautor: Visitor » 01 lut 2006, 18:50

Ciao Francesco. Sono contento che da te tutto bene. Spero che ti sia piaciuto in Polonia. Ho un po' di promlemi al lavoro, il mio capo mi ha chiesto se ho l'intenzione di partire. Mi ha dato l'ultimatum! Se voglio ancora lavorare da lui mi farà il contratto, perciò non potrò più venire de te e starci per tanto tempo (forse per non più di 2 settimane) Vorrei che la costruiremo insieme la piscina. Ma il mio capo cancella i miei progetti e vacanze (Porto Cesareo) in Italia. ..Se fosse possilbile trovarmi un lavoro fisso a Minervino o nei dintorni partirei e tornarei in Polonia solo ogni tanto. Mi iscrivo al corso d'italiano. scrivi mi gli indirizzi dai tuoi amici in particolare di Pasquale "bar sciavo". Saluti per tutta la tua famiglia e amici che conosco.
Visitor