Akcesoria kuchenne

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Akcesoria kuchenne

Postautor: monika082 » 23 mar 2021, 11:06

Powiedzcie mi, z jakich akcesoriów kuchennych najczęściej korzystacie? Wydaje mi się, że w każdej kuchni jest to bardzo ważna i istotna kwestia, dlatego myślę, że jak najbardziej warto zajrzeć sobie na stronę https://seeyoo.pl/ Znajdziecie na niej akcesoria kuchenne w bardzo dobrych cenach, a konkretnie chodzi tutaj o pojemniki próżniowe. Myślę, że są one bardzo popularne i coraz więcej osób w swojej kuchni ich używa. U mnie takie pojemniki sprawdzają się świetnie nie tylko do przechowywania jedzenia, ale i do jego przewożenia.
monika082
junior fellow

Re: Akcesoria kuchenne

Postautor: stonoga » 28 mar 2021, 15:51

A jakie akcesoria i sprzęty kuchenne wykorzystujecie w Waszych lokalach gastronomicznych? Jeśli macie na przykład bemary, to warto wiedzieć, gdzie w razie czego kupić nowe, niedrogie części do bemarów. Ja słyszałam, że jest taki sklep internetowy Horeca Parts, który oferuje właśnie różne części gastronomiczne po naprawdę niewygórowanych, atrakcyjnych cenach :) W razie czego polecam więc tam zajrzeć ;)
stonoga
junior fellow

Postautor: zmigi » 29 mar 2021, 23:25

Zobacz też asortyment na stronie sklepu Tadar. Kupiłam tam bardzo fajny chlebak, ale przy okazji widziałam, że wybór przeróżnych kuchennych akcesoriów jest tam naprawdę duży.
zmigi
junior fellow

Postautor: patka34 » 30 mar 2021, 11:09

patka34
newbie

Postautor: amelkaaa » 31 mar 2021, 20:02

Z całą pewnością przydadzą wam się chociażby dobre obieraczki do warzyw . W końcu dzięki takim przyborom znacznie łatwiej jest przygotowywać różne posiłki. Także na pewno warto zajrzeć sobie przykładowo na stronę gastromania.pl , gdzie możecie znaleźć masę takich artykułów.
amelkaaa
junior fellow

Postautor: kkasiekk » 11 kwie 2021, 10:55

A macie okap kuchenny? Jeśli nie to polecam markę Ciarko Design - https://ciarkodesign.com/ W jej ofercie znajdziesz różnego rodzaju okapy. Są nowoczesne, świetnie się prezentują i są funkcjonalne. Sama mam okap tej marki i bez przerwy go chwalę.
kkasiekk
junior fellow

Postautor: pawel_k19 » 26 maja 2021, 14:36

Jak nie wiecie gdzie zamawiać akcesoria kuchenne to tutaj https://gerlach.pl/garnki-granitowe macie ofertę na garnki granitowe które ja niedawno tam też kupiłem. Są solidne, dobrze się sprawdzają w mojej kuchni i kupił bym je ponownie.
pawel_k19
junior fellow

Postautor: mop » 27 maja 2021, 11:18

A co powiecie na takie dodatki do kuchni jak ceramika bolesławiec talerze: https://andyceramika.pl/talerze ? Jak sądzicie, czy to będzie dobry wybór? Szukam właśnie ceramiki do mojej kuchni i zależy mi na tym, aby była ona ponadczasowa.
mop
junior fellow

Postautor: pepa82 » 16 sie 2021, 11:57

W kuchni z pewnością będziecie też montować glazurę. Dlatego powinniście się zastanowić nad tym, jakie listwy do glazury sprawdzą się najlepiej. Tutaj poczytacie trochę więcej na ten temat: https://kobieco.pl/listwy-do-glazury-kt ... -w-kuchni/ .
pepa82
greenhorn

Postautor: vlord » 31 maja 2022, 0:31

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken