Badania laboratoryjne?

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Badania laboratoryjne?

Postautor: Cecylka_S » 18 maja 2021, 9:07

Wiecie może gdzie w Warszawie warto takowe zrobić? Chodzi mi przede wszystkim o sprawy hormonalne.
Cecylka_S
junior fellow

Re: Badania laboratoryjne?

Postautor: Kunka33 » 18 maja 2021, 11:41

Nie tak dawno słyszałam sporo dobrego na temat badań hormonalnych dla kobiet w tej warszawskiej placówce. Może warto, byś zgłosiła się właśnie tam?
Kunka33
junior fellow

Postautor: cruella3 » 25 cze 2021, 18:49

Ja robiłam różne badania i wychodziły w normie, dopiero szczegółowa diagnostyka w kierunku endometriozy w szpitalu Medicover potwierdziła że choruję na tą chorobę, miałam tam między innymi zrobione usg z kontrastem czyli sonovaginografię
cruella3
junior fellow

Postautor: kasica29 » 12 lip 2021, 13:54

U mnie badania krwi niczego nie wykazały, dopiero cytologia wyszła gorzej a test na hpv też okazał się pozytywny, teraz taki https://www.gedeonrichter.pl/produkt/papilocare/ żel mi ginekolog zalecił i mam nadzieję że on pomoże się tego wirusa pozbyć
kasica29
newbie

Postautor: candy6 » 26 lip 2021, 7:37

Ja Ci proponuję, żebyś najpierw zapisała się pod kątem takich badań ginekologicznych, do lekarza -specjalisty od spraw kobiecych. Dr Cierpisz z https://demeter.com.pl/ to świetny fachowiec. Sprawdzi, skonsultuje Cię dokładnie, zakładam że zaproponuje usg ginekologiczne oraz usg piersi (raz na rok każda kobieta powinna zrobić). W razie czego zleci Ci też badania hormonalne.
candy6
junior fellow

Postautor: pasetta » 28 lip 2021, 15:46

Robiłam kilka badań hormonalnych zanim zaszłam w ciążę, konieczne było leczenie dlatego jak zobaczyłam dwie kreski na teście to byłam przeszczęśliwa. W ciąży zdecydowałam się na badania prenatalne, od 10 tygodnia można wykonać test NIFTY , cena takiego badania i wszystkie informacje znajdziecie na https://badanienifty.pl/test-nifty-pro-cena/ . Przekonało mnie, że to jedno z badań które nie stwarza ryzyka dla płodu, do jego wykonania konieczna jest tylko krew mamy tak naprawdę.
pasetta
junior fellow

Postautor: monika082 » 13 lut 2022, 21:30

Widzę, że piszecie tutaj o wirusie HPV i uważam, że to rewelacyjna opcja, aby uświadamiać ludzi o problemach zdrowotnych, które mogą nas spotkać. Koniecznie zerknijcie sobie na informacje o tym wirusie na stronie https://solinea.pl/wirus-hpv-czy-to-juz-rak/ .
monika082
junior fellow

Postautor: vlord » 31 maja 2022, 2:58

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken