Nauka znaków drogowych

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Nauka znaków drogowych

Postautor: kasia24o » 04 lut 2021, 14:30

Siemka!
W lutym zaczynam kurs na prawo jazdy,
Moze ktoś poleci jakieś książki z których warto się uczyć wszystkich znaków itp i jakieś apki które przygotują mnie do egzaminu.
Z góry serdeczne dzięki
Awatar użytkownika
kasia24o
greenhorn

Re: Nauka znaków drogowych

Postautor: nataliagli » 04 lut 2021, 15:06

Ja wykupiłam dostęp do zdamyto i uczyłam się od znaków, prędkośći później działami i na końcu egzaminy. Do teori podeszłam Bez nauki w szkole tylko w domu. Potem tylko na kurs praktyczny.

Jeśli potrzebowałam bardziej kompleksowego wyjasnienia na temat tego, co oznacza dany znak, zagladałam sobie na stronke Tioman. Tutaj jest na przyklad dobrze opisany znak zakaz postoju.
Awatar użytkownika
nataliagli
greenhorn

Postautor: amelkaaa » 27 lut 2021, 12:35

O tak znaki drogowe to trzeba znać na blachę, jak chce się jeździć. Bez tego, ani rusz... Oczywiście wiedza teoretyczna to też jeszcze nie wszystko... Dopiero jak ruszycie w trasę wszystko się zaczynać dziać, cała przygoda. Także profesjonalna nauka jazdy gdów jest tutaj konieczna, aby móc dobrze nauczyć się prowadzić auto.
amelkaaa
junior fellow

Postautor: vlord » 01 cze 2022, 13:20

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken