oposzczam ling.pl przez reklamy

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Re: oposzczam ling.pl przez reklamy

Postautor: Visitor » 23 mar 2007, 13:08

moja cierpliwosc sie wyczerpala. nie da sie wylaczyc reklamy wyskakujacej na stronie. potzrebuje cos wpisac w slowniku i niesttey nie da sie, bo juz nawet krzyzyk wylaczajacy nie dziala! zaraz mnie cos strzeli przysiegam. ide do konkurencji.
Visitor

Postautor: boozer » 23 mar 2007, 18:02

zmień przeglądarkę.
boozer
newbie

Postautor: pundit » 23 mar 2007, 18:31

witam serdecznie,

zrobiłem mały wywiad środowiskowy - wszędzie daje się zamknąć reklamę. Nie wiem, o co chodzi. niestety, reklamy są jedynym źródłem pokrycia kosztów serwisu, które idą w tysiące (miesięcznie 20 mln zapytań).

Tym niemniej postaramy się ograniczyć reklamy typu "okienka", faktycznie to jest uciąż…liwe na słowniku.
Awatar użytkownika
pundit
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: morganx » 23 mar 2007, 18:40

a co z platnym dostępem? miał być wprowadzany w zeszłym roku.
morganx
junior fellow

Postautor: pundit » 23 mar 2007, 18:48

tak, pod koniec roku mieliśmy to wprowadzić - obsunęło się. Mam nadzieję, ż…e przed wakacjami będzie. Główny kłopot to oczywiście obsługa płatności - ż…eby nie zabierał 50% pośrednik :)

Płatny dostęp zakładamy, ż…e będzie kosztował ok. 100 zł rocznie i będzie dawał dostęp do wersji bez reklam, a takż…e z niektórymi dodatkowymi słownikam.
Awatar użytkownika
pundit

Postautor: morganx » 23 mar 2007, 19:11

a jeśli chodzi o dodatkowe słowniki to pojawi się ich więcej, czy po prostu okroicie dostęp do tego co jest dla tych co będą korzystać z bezpłatnej wersji?

I jeszcze jedna kwestia ws. płatnego dosepu. Moż…e zróbcie tak, ż…eby moż…na było wykupić dostęp np. tylko do słowników dotyczących języka ang. Żeby nie płacić za wszsytko jeż…eli kogoś interesuje tylko jeden język.
morganx
junior fellow

Postautor: pundit » 23 mar 2007, 19:21

Będą nowe słowniki. Ling nie będzie okrajany, najwyż…ej zniknie moż…e z jedna baza specjalistyczna, ale co do zasady nie chcemy ograniczać.

Być moż…e wprowadzimy pakiety językowe, ale tak naprawdę mam wraż…enie, ż…e im prościej, tym lepiej - to nie jest tak, ż…e "płaci się za wszystko, mimo ż…e uż…ywa jednego", tylko raczej "płaci się za jeden, a ma wszystko".
Awatar użytkownika
pundit

Postautor: Krzysztof B » 24 mar 2007, 17:15

Witam,
ling to dobry słownik; podoba mi się to, ż…e moż…na sprawdzić hasła w kilku róż…nych językach. Ale mam nadzieję, ż…e w przyszłości na nie będzie więcej reklam stron z obrazkami porozbieranych dziewczyn, tak jak dawniej zauważ…łem.
Krzysztof B
greenhorn

Postautor: pundit » 24 mar 2007, 17:40

Witam,

też… mam taką nadzieję - nie wybieramy sami reklam, robi to agencja reklamowa, której zwróciliśmy uwagę, ż…e golizna nie jest moż…e najwłaściwsza.
Awatar użytkownika
pundit

Postautor: Krzysztof B » 26 mar 2007, 19:05

Aha, to dobrze wiedziec :)
Krzysztof B
greenhorn

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 2:46

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken