nowy angielski.EDU.pl - uwagi

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Re: nowy angielski.EDU.pl - uwagi

Postautor: xeo » 08 maja 2007, 18:39

Witam serdecznie,

W związku ze zmianami w portalu angielski.EDU.pl prosimy jak zawsze o uwagi. Co zostawić, co poprawić, co zmienić, co dodać, aby portal ten stał się jeszcze lepszy.

Pozdrawiamy i czekamy na Wasze komentarze,
Redakcja
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Volvo » 09 maja 2007, 17:33

U mnie szablon się chyba cały nie ładuje, zarowno w Firefoxie jak i IE. Ogolnie szablon baardzo przecietny, naprawde mozna bylo sie przylozyc i zrobic cos extra. Ale brzydki nie jest. Co do nowego menu, ktore pojawia sie po najechaniu na jakas pozycje - kiepskie rozwiazanie, czas do znikniecia menu po przejechaniu myszka dalej jest za dlugi. Podoba mi sie pomysl z ramki z przesuwajacymi sie slowkami FCE, CAE i CPE. Rowniez fajne sa dymki opisujace dzial po najechaniu na link. Nie da sie glosowac w sondzie. Czemu czcionka Arial? Zawsze stosuje się Verdanę i proponuję ją właśnie dać. No i forum od dawna mi nie odpowiadalo, nie wiem czy to wasz autorski skrypt, w kazdym razie jest okropny (ograniczone mozliwosci edycji wygladu postu, mozliwosc odpowiedzenia na dowolny post [powinno byc po prostu odpowiedzenie na temat] itd. Czy naprawde nie mozna zainstalowac PhpBB?)

Ogolnie ciesze sie jednak ze moj ulubiony serwis prowadzi zmiany i dazy do lepszego ;]
Volvo
newbie

Postautor: darkness » 11 maja 2007, 8:42

a mi tez sie podoba.... nie znam sie na programach ale jest fajnie przejrzysta i latwo trafia do wzrokowcow;) kolorki to cos co lubimy;)) ...tylko nie wiem czy to mi znowu na magicznej operze nie chodzi gramatyka po angielsku czy to jeszcze nie dopracowane:D ....i nie rozumiem dlaczego forum jest odsylane na jezyk.org.pl :|
"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do." - Walter Bagehot:))
darkness
junior fellow

Postautor: darkness » 11 maja 2007, 11:40

gramatyka po angielsku nie jest kwestia wyswietlania zlej wersji. ja wogole nigdzie nie jestem odsylana, probuje wejsc i niby cos sie laduje ale spowrotem wraca na strone glowna. a widze ze na IE jest to samo.
"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do." - Walter Bagehot:))
darkness
junior fellow

Postautor: morganx » 11 maja 2007, 15:41

Mi osobiście nie podobają się kolory. Chyba lepiej byłoby jak by były bardziej stonowane i jeden, góra dwa odcienie, a nie taki uderzający w oczy mix. Poza tym to okienko z forum na stronie głównej jest mało czytelne. Wszystko się zlewa ze sobą. Przydałby się odstęp po każ…dym wątku.
morganx
junior fellow

Postautor: xeo » 11 maja 2007, 17:04

darkness jeśli wybierałas gramatykę z okna na stronie głównej to faktycznie był błąd odsyłacza, który już… naprawiłem. Przetestowałem i działa, sprawdź i ewentualnie jeśli nie będzie działać to podaj wersję przeglądarki i windowsa.
morganx co masz na myśli przez "stonowane kolory" ?
volvo co masz na myśli przez "coś ekstra", jaki layout wg. Ciebie jest ekstra ? podaj przykładowe strony.

Zgłaszajcie wszelkie błędy jakie zauważ…ycie, bo mimo testów nie wszystko jak widać udało się wyłowić, serwis został kompletnie przerobiony na inny system, to nie była kwestia zmiany wyglądu. Teraz dopiero zaczniemy go maksymalnie rozwijać dlatego wszelkie uwagi i pomysły są jak najbardziej mile widziane.

Pozdrawiam
xeo

Postautor: morganx » 11 maja 2007, 20:08

na przykład strona w kolorze brązowym, zielonym lub niebieskim. ewentualnie w kilku, jeż…eli takie zróż…nicowanie podoba się większości uż…ytkowników, ale ż…eby kolory nie były w tych ostrych odcieniach jak to jest teraz np. ten błękitny (obwódka "najpopularniejsze działy") lub róż…owy (obwódka "angielski ekspert")
morganx
junior fellow

Postautor: Volvo » 11 maja 2007, 21:31

xeo, ciezko wytlumaczyc co rozumiem przez "ekstra szablon". to raczej kwestia gustu :D ... mowie ci to, bo w zyciu zaprojektowalem nie jedna strone :) wiem ze ciezko to porownac, ale spojrz:
http://ghost-online.xt.pl
Zobacz jak w tym serwisie efektowne logo komponuje sie z trescia... i teraz wroc na ang.edu.pl. Widzisz roznice? Jak obszerny serwis by nie byl trzeba dazyc do czytelnosci, a tu praktycznie wszystko sie zlewa. No ale nie narzekam, dla mnie i tak liczy sie wspaniala tresc, szablon sobie mozna odpuscic :)
Volvo
newbie

Postautor: xeo » 11 maja 2007, 22:02

no to się zareklamowałeś volvo, zaraz Cię tu potraktuję z odpowiedniego paragrafu kodeksu karnego forum ;) Niestety wszystkim nigdy nie dogodzisz, kwestia wyglądu i kolorystyki jest cały czas otwarta, np. są propozycje ż…eby było na biało. Moż…e faktycznie dobrym pomysłem będzie wprowadzenie róż…nych tonacji do wyboru jak było kiedyś dawno dawno temu.

ps. fajne te obrazki macie...logo też…...

Do następnego posta.
xeo

Postautor: Volvo » 11 maja 2007, 22:30

nie no, nie mialem na mysli sie zareklamowac, naprawde :) wiadomo jak to jest, w kazdym innym momencie bym ci podal z 10 przykladow stron ktorych design mi sie podoba, a tu akurat jak trzeba cokolwiek wpisac w glowie pustka ;) no to co, swoja strone dalem, pierwsze skojarzenie :D

a z ciekawosci, kto robil aktualny szablon?
Volvo
newbie

Postautor: xeo » 11 maja 2007, 22:58

A dlaczego tam nie ma jeszcze linka do Twojej ulubionej strony angielski.edu.pl ?
Paweł przerabiał serwis.
No nic... idę pogrzebać w tym szablonie, moż…e nic nie wybuchnie.
xeo

Postautor: Volvo » 11 maja 2007, 23:06

No bo to jest serwis moj i kolezanki, i musimy sie razem zgadzac na zmiany :] a na was odwiedza troszke rzadziej :D nie wiem kto to Paweł, w kazdym razie brzmi szpanersko xD
Volvo
newbie

Postautor: xeo » 11 maja 2007, 23:31

No widzisz nie odwiedza się nas to teraz macie byki w wersji angielskiej =)
Ja nie wiem jak moż…na nie wiedzieć wszystkiego o swoim ulubionym serwisie ;)
xeo

Postautor: Volvo » 12 maja 2007, 10:58

Taaa, od jakichś... 3 miesiecy zabieram sie za poprawienie tego "avaible" na "available" :D

A tak troche nie na temat, macie moze w planach stworzenie jakichs podcastow w serwisie? Ja teraz sie osluchuje na ESLach ale lektor jest z Los Angeles a ja bym wolał jakiś brytyjski akcent :) a to moglby byc hit :D
Volvo
newbie

Postautor: xeo » 12 maja 2007, 15:38

Podcasty mówisz...pomyślimy...
Jeśli chodzi o słuchanie to narazie w planach są listeningi w oparciu o youtube.
xeo

Postautor: darkness » 12 maja 2007, 18:47

oooo...podpisuje sie czterema konczynami...listeningow zdecydowanie za malo;)
darkness
junior fellow

Postautor: Volvo » 19 maja 2007, 21:53

Taaa... a sluchales tych brytyjskich? ESLów sie slucha przyjemnie, samemu chce sie dalej sluchac, a po tych brytyjskich to... coz... jezeli celem jest wprowadzenie sluchacza w stan hipnozy albo glebokiego snu to polecam :P
Volvo
newbie

Postautor: bejotka » 20 maja 2007, 3:57

Mimo, ż…e jestem tradycjonalistą ibardzo przywiązuję sie do pewnych rzeczy, to nowy układ strony podoba mi się. Brakuje mi jednak poczty.

BJK
BJK
bejotka
fellow

Postautor: xeo » 26 maja 2007, 16:43

poczta jest tutaj www.poczta.yz.pl
xeo

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 3:12

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken