Witam.
Jeż
eli ktoś z was słyszał o ESLpod albo o super memo, to moż
e się zainteresuje tym co mam do powiedzenia
Obie te frazy moż
na powiązać z dobrym sposobem na naukę języka angielskiego. Postanowiłem połączyć te dwa świetne sposoby, by osiągnąć coś jeszcze bardziej ciekawego. Dlatego wspólnie z paroma ochotnikami zaczynamy tworzyć bazę danych SuperMemo opartą o podcasty.
Planujemy stworzyć kurs, którego główną cechą będzie wysoka jakość. Samodzielna praca wymagała by włoż
enia ogromu pracy i czasu, dlatego właśnie zabieramy się za to wspólnie
Niestety z powodu praw autorskich musimy zachować pewne ograniczenia dostępności. Stworzonej przez nas bazy nie moż
emy rozpowszechniać. Jedyne co moż
emy, to dzielić się nią między sobą, między osobami, które współtworzą bazę. W ten sposób "obracamy" podcastami na własny uż
ytek nie łamiąc prawa.
Wniosek z tego jest taki, ż
e jeż
eli chciałbyś mieć dostęp do takiej bazy, to oczywiście jest taka moż
liwość. Musimy Cię jednak jednocześnie poprosić o pomoc w jej rozwoju.
Obecnie w ogół projektu kręci się ok 5 osób (rekrutację zacząłem 3 dni temu ). Jeż
eli w projekcie znalazło by się ok 9-12 osób, to nakład indywidualnie włoż
onej pracy byłby wyjątkowo korzystny w stosunku do otrzymanej korzyści. Wystarczyło by zrobić jeden pakiet ćwiczeń raz na 2-3 tygodnie, by każ
dy miał bież
ący materiał do nauki.
Ze swojej strony mogę obiecać dobrą (i przemyślaną) organizację pracy, która znakomicie sprawdza się w grupowej pracy na odległość. Na początek bym pewnie odwalał najwięcej czarnej roboty, ale jestem w stanie wszystko wytłumaczyć co i jak należ
y zrobić, by osiągnąć oczekiwany przez nas efekt
Jeż
eli słyszałeś o podobnych akcjach tworzenia podobnych baz nauki, które jednak nic nie wykonały, to zastanów się, czy tamte projekty miały takie profesjonalne podejście jak nasza grupa
A jakie podejście? Moż
esz przeczytać na
http://www.eslpodsmux.fora.pl/projekt-e ... lne,1.html
oraz na
http://www.eslpodsmux.fora.pl/oprogramo ... tam,4.html
Podsumowując...jeż
eli chciałbyś korzystać z bazy SM UX dla eslpod.com to zgłoś się, by pomóc w projekcie
więcej informacji pod adresem e-mail
noisy (kropeczka) pl (małpeczka) gmail (jeszcze jedna kropeczka) com
lub na gg:1300000 w godzinach wieczornych. (preferowany kontakt przez e-mail)